Ferrari: Sokáig eltart majd, mire felállunk a padlóról - F1VILÁG.HU

Ferrari: Sokáig eltart majd, mire felállunk a padlóról

HIRDETÉS
A Ferrari készen áll arra, hogy szervezeti változtatásokat hajtson végre annak érdekében, hogy Forma-1-es csapata felálljon a padlóról. Mattia Binotto csapatfőnök azt mondja, mindent megtesznek, de időbe fog telni, mire összeszedik magukat.
GP UNGHERIA  F1/2020 -  DOMENICA 19/07/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel followed by Charles Leclerc

Az olasz istálló számára kiábrándítóan indult a 2020-as világbajnokság, hamar kiderült ugyanis, autója nem elég versenyképes ahhoz, hogy a győzelmekért harcoljon.

A Ferrari a múlt hétvégi Olasz Nagydíjat is végigszenvedte, Mattia Binotto pedig a verseny után elismerte, nem számítottak arra, hogy ennyire gyengék lesznek.

„Azt gondolom, a barcelonai teszteken láttuk, hogy nem vagyunk elég gyorsak, de nem számítottunk ennyire nehéz helyzetre” – ismerte el a szakember. „Szóval kétségkívül rosszabbul alakultak a dolgok, mint vártuk.”

„Három egymást követő verseny után van két hetünk Silverstone-ig, és fontos lesz Maranellóban, hogy megvizsgáljuk az autó és a szervezetünk minden aspektusát, bármin is kelljen javítanunk.”

Binotto azt mondja, a legfontosabb számukra az, hogy megértsék, mi a baj a csapat SF1000-es modelljével. Bár az istálló számos újítást pályára vitt Ausztriában, ez sem volt elegendő ahhoz, hogy felvegyék a versenyt az élmezőny csapataival.

„Azt gondolom, azok a fejlesztések, melyeket magunkkal vittünk Ausztriába, javították a korrelációt a szélcsatorna és a pálya között. Legalább ezt kezelni tudtuk. De még mindig ott van a teljesítménybeli hátrány. Hiányzik a sebesség az egyenesekben, és nincs meg a tempó a kanyarokban sem.”

„Összességében minden területen javítanunk kell az autón. Ilyen egyszerű.”

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, nagyon rosszul érinti őket az, hogy gyakorlatilag befagyasztották az autókat a következő másfél évre.

„Kétségkívül az, hogy nincs teljes szabadság, még inkább megnehezíti a dolgunkat. Azt gondolom, csak akkor tudhatjuk meg, hogyan csökkenthetjük a hátrányunkat, ha teljes mértékben megértettük annak okát, hogy miért vagyok ilyen lassúak.”

Hirdetés

„Egyszerűen még túl korai tudni. Először tehát arra összpontosítunk, hogy megértsük az autót, és lássuk, hol tudnánk nagyon gyorsan fejlődni. Később pedig majd válaszolni tudok ezekre a kérdésekre.”

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tarthat, mire a Ferrari újra formába lendül, Binotto így felelt: „Sokáig, mert ezt nem lehet néhány hét alatt megoldani. Szóval türelemre lesz szükség.”

„Ahogy mondtam, ha minden területen fejlődni kell, mert nincs meg a sebesség sehol, akkor nincs egy egyszerű trükk, vagy egyszerű megoldás. Időbe fog telni. Hogy meddig tart? Erre még nem tudok választ adni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!