Ferrari: Spában és Monzában több esélyünk lehet! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Spában és Monzában több esélyünk lehet!

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a nyári szünet után megszerezze idei első futamgyőzelmét – a csapatfőnök, Mattia Binotto az F1VILÁG.HU kérdésére azt mondta, optimisták, hiszen a belga és az olasz versenypálya nekik kedvezhet majd.

A maranellói gárda képtelen volt harcba szállni a győzelemért a vasárnapi Magyar Nagydíjon: a Ferrari versenyzői nemcsak Lewis Hamilton Mercedesével, hanem Max Verstappen Red Bulljával szemben is alulmaradtak.

A Ferrarinál már a hétvégét megelőzően tudták, a kanyargós Hungaroring problémás lehet az SF90-es versenygépnek, a száguldó cirkusz azonban az augusztusi nyári szünet után két motorigényes helyszínre, Spába és Monzába látogat.

 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a Hungaroringen arról beszélt, nagyon reméli, hogy ezeken a helyszíneken több esély kínálkozik majd számukra.

„Ezek a pályák valóban motorigényes helyszínek, szóval számíthatunk arra, hogy versenyképesebbek leszünk ott” – mondta bizakodóan az olasz szakember lapunk kérdésére válaszolva.

„Persze semmi sincs kőbe vésve, hiszen ellenfeleink nagyon erősek, és harcba fognak szállni velünk. A helyzet biztosan más lesz majd, mint Budapesten. Próbálunk majd jobb teljesítményt nyújtani, és arra törekszünk, hogy megszerezzük idei első győzelmünket.”

„Idei gyengeségünk, a leszorítóerő a versenytávon még nyilvánvalóbbá vált. És az sem segített, hogy melegebb volt a versenyen, mint az edzéseken – épp ellenkezőleg.”

„Az autó teljesítménye versenypályáról versenypályára változik, persze nem beszélhetünk félre: a legjobb autónk 1 perces lemaradással végzett a győztes mögött, mert egyszerűen nem voltunk elég erősek.”

A Ferrari hátránya a Magyar Nagydíj után 150 pont a listavezető Mercedeshez képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!