Ferrari: Szabad lesz a harc Leclerc és Sainz között - F1VILÁG.HU

Ferrari: Szabad lesz a harc Leclerc és Sainz között

HIRDETÉS
Nincs elsőszámú pilóta a Ferrarinál, szabad lesz a küzdelem Charles Leclerc és Carlos Sainz között a 2021-es F1-es szezonban – állítja a maranellói istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto.
Charles Leclerc, Mattia Binotto, Carlos Sainz, Ferrari

Habár Leclerc 2021-ben már 3. szezonját teljesíti majd a Ferrarinál, ez nem jelenti azt, hogy automatikusan elsőszámú versenyző lesz az újonnan érkező Carlos Sainzcal szemben. Binotto szerint jövőre sem változnak céljaik: a legfontosabb számukra az lesz, hogy a konstruktőri pontok számára maximalizálják minden versenyen. 

„Nincs semmi olyasmi Charles szerződésében, hogy ő lenne az elsőszámú” – mondta Binotto. „Úgy gondolom, hogy mindketten szabadon harcolhatnak majd a pályán. Fontos, hogy ne okozzanak kárt maguknak, ez világos, de úgy gondolom, egyenlőek az esélyeik, különösen az év elején.”

„A legfőbb prioritásunk, ahogy a múltban is mondtam, és ez így is fog maradni, hogy optimalizáljuk a csapat pontjait. Szóval néhány versenyen fontos lesz, hogy segítsék a csapatdöntéseket, vagy elfogadják őket annak érdekében, hogy az istálló érdekeit fenntartsuk. És ha a csapat érdekeit szolgálják, akkor érvényesítjük és segítjük a pilóták érdekeit is.”

A csapatfőnök hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy nem lesz csapatutasítás – amennyiben a Ferrari érdekei úgy kívánják, közbe fognak avatkozni, azonban ez csak azért fog megtörténni, hogy az istálló pontjait maximalizálják. 

„Később, a szezon során, ha valamelyik pilótának egyértelmű előnye lesz a másikkal szemben, és az egyikőjük elérhet egy olyan eredményt, ami a másik számára nem lehetséges, akkor nyílt lesz a kommunikáció” – mondta Binotto. 

„Aztán meglátjuk, hogy hogy tudjuk segíteni egymást, de úgy, hogy a csapat előnyére váljon. Az elsőszámú prioritás a csapat pontjainak optimalizálása.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!