Ferrari: Számos területen fejlődtünk tavalyhoz képest - F1VILÁG.HU

Ferrari: Számos területen fejlődtünk tavalyhoz képest

HIRDETÉS
403 megtett körrel, azaz 2182 km-rel zárta az előszezoni tesztet a Ferrari Forma-1-es csapata Bahreinben, az istállót irányító Mattia Binotto pedig úgy érzi, elégedettek lehetnek az elvégzett munkával.
FERRARI F1 TEST BAHRAIN - DOMENICA 14/03/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc és Carlos Sainz mindhárom napon megosztották a munkát egymás között, és a vasárnapi zárónapon is sikerült 159 kört megtenni.

Leclerc délelőtt egy rövidebb etappal kezdett a közepes keverékű gumikon, majd versenyszimulációba kezdett, és két kerékcserét is megejtett.

Az ebédszünet után aztán Sainz állt szolgálatba: ő használt lágy gumikkal kezdett, majd új C2-es közepes keverékekre váltott, és belekezdett egy versenyszimulációba. A spanyol pilóta aztán a nap végén egy időmérő-szimulációt is teljesíthetett.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondja, elégedett az elvégzett munkával, a következő két hétben pedig mindent megtesznek azért, hogy a lehető legfelkészültebben térjenek vissza a versenypályára.

„Nagyon mozgalmas tesztnapok voltak” – mondta a szakember a zárónap után. „Az egyik prioritás az volt számunkra, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a kevés időből, hogy megértsük az SF21-es viselkedését. És ebben sikerrel jártunk.”

„Úgy érzem, hogy számos területen sikerült fejlődnünk tavalyhoz képest. Nehéz megmondani, hogy hogy állunk ellenfeleinkhez mérve, hiszen ebből a tesztből még nehezebb olvasni, mint általában.”

„Különösen elégedett voltam azzal, ahogy Charles és Carlos együtt dolgozott a csapattal, és a kettejük közti remek kapcsolatnak is örülök, ami segítette Sainzot abban, hogy gyorsan beilleszkedjen új csapatába.”

„Ami minket illet, most alaposan kielemezzük a gyűjtött adatokat, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a bajnokság kezdetére. Rengeteg a tennivaló, de mindannyian szeretnénk jól szerepelni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!