Friss hírek

Ferrari: Többet vártunk volna az időmérőn

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint a Ferrari fejlődése látható, még akkor is, ha az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjén rosszabb eredményt értek el, mint Portimaóban.

Leclerc a Portugál Nagydíjon a 4. helyről rajtolhatott, az imolai versenyen azonban csak a 7. pozícióból kezdheti meg a versenyt. A verseny azonban szoros volt az élen állók mögött: Leclerc mindössze 1 tizedmásodperccel maradt el a 4. helytől. 

„Az időmérő nagyon hasonlóan alakult az elmúlt hétvégéhez, akkor is, ha többet vártunk” – mondta Mekies. 

„Ez megerősíti, hogy a szezon közepéhez képest egy Portimaótól eltérő karakterisztikájú pályán is előrelépéseket tettünk. Charles a 4. helyről alig 1 tizedmásodperccel maradt el, ugyanakkor idén kilencedik alkalommal tudott a Q3-ba kerülni.”

Vettel azonban csak a 14. helyről rajtolhat – ugyan a 13. pozíciót szerezte meg az időmérőn, azonban legjobb gyorskörét elvették. 

„Úgy tűnik, Sebastian jobban érzi magát az autóban, mint korábban, de nem sikerült a Q3-ba való továbbjutás. Hátrébbról fog rajtolni, de legalább szabadon választhat gumit az első etapra.

„Megpróbáltuk a közepesekkel, hogy a versenyen stratégiai előnyünk legyen. Sebnél világos volt, hogy a második próbálkozásnak lággyal kell történnie, és Charles-nál pedig rizikós lett volna, ha újra a közepesekkel küldjük ki. Ezért biztosra mentünk ebben.”

„A kétnapos hétvége természetesen azt jelenti, hogy kevesebb időnk van a szokásos módon felkészülni a versenyre, szóval a hosszú etapok kevésbé voltak reprezentatívak [a szabadedzésen]. Ez egy újabb bizonytalan faktor, amit figyelembe kell venni. Szeretnénk minél több pontot szerezni mindkét pilótával, hogy felzárkózzunk a konstruktőri versenyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!