Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
GP EMILIA ROMAGNA F1/2020 -  SABATO 31/10/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Ferrari: Többet vártunk volna az időmérőn

Ferrari: Többet vártunk volna az időmérőn

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint a Ferrari fejlődése látható, még akkor is, ha az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjén rosszabb eredményt értek el, mint Portimaóban.

Leclerc a Portugál Nagydíjon a 4. helyről rajtolhatott, az imolai versenyen azonban csak a 7. pozícióból kezdheti meg a versenyt. A verseny azonban szoros volt az élen állók mögött: Leclerc mindössze 1 tizedmásodperccel maradt el a 4. helytől. 

„Az időmérő nagyon hasonlóan alakult az elmúlt hétvégéhez, akkor is, ha többet vártunk” – mondta Mekies. 

„Ez megerősíti, hogy a szezon közepéhez képest egy Portimaótól eltérő karakterisztikájú pályán is előrelépéseket tettünk. Charles a 4. helyről alig 1 tizedmásodperccel maradt el, ugyanakkor idén kilencedik alkalommal tudott a Q3-ba kerülni.”

Vettel azonban csak a 14. helyről rajtolhat – ugyan a 13. pozíciót szerezte meg az időmérőn, azonban legjobb gyorskörét elvették. 

„Úgy tűnik, Sebastian jobban érzi magát az autóban, mint korábban, de nem sikerült a Q3-ba való továbbjutás. Hátrébbról fog rajtolni, de legalább szabadon választhat gumit az első etapra.

„Megpróbáltuk a közepesekkel, hogy a versenyen stratégiai előnyünk legyen. Sebnél világos volt, hogy a második próbálkozásnak lággyal kell történnie, és Charles-nál pedig rizikós lett volna, ha újra a közepesekkel küldjük ki. Ezért biztosra mentünk ebben.”

„A kétnapos hétvége természetesen azt jelenti, hogy kevesebb időnk van a szokásos módon felkészülni a versenyre, szóval a hosszú etapok kevésbé voltak reprezentatívak [a szabadedzésen]. Ez egy újabb bizonytalan faktor, amit figyelembe kell venni. Szeretnénk minél több pontot szerezni mindkét pilótával, hogy felzárkózzunk a konstruktőri versenyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!