Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari: Tökéletes kerékcserével sem nyertünk volna

A Ferrari alakulatánál úgy vélik, amennyiben Fernando Alonso bokszkiállásai gyorsabbra sikerülnek a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, akkor sem tudott volna harcba szállni a győzelemért a mclarenes Lewis Hamiltonnal.


A Ferrari alakulatánál úgy vélik, amennyiben Fernando Alonso bokszkiállásai gyorsabbra sikerülnek a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, akkor sem tudott volna harcba szállni a győzelemért a mclarenes Lewis Hamiltonnal.

A kétszeres világbajnok értékes időt veszített második kerékcseréjénél, amikor is az előtte bokszba érkező Daniel Ricciardo feltartotta őt – a csapat ráadásul az abroncsok lecserélését sem a leggyorsabban végezte el.

A Ferrarinál azonban úgy vélik, egy hibátlan bokszkiállással sem lett volna esélyük arra, hogy megnyerjék a szezon utolsó előtti futamát.

„Azt kell mondjam, ez a második hely jól mutatja, milyen teljesítményt is nyújtottunk vasárnap” – nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök.

„A bokszkiálláskor nem voltunk túl szerencsések, mivel Daniel előttünk volt az utolsó két kanyarban, és őszintén szólva ott elég sok időt vesztettünk. Volt egy kis probléma a kerékcserénél is, bár az nem volt komoly gond – nem is lehet mit mondani róla. Balszerencsés dolog volt.”

„De igazság szerint a lekörözöttekkel senkinek nem volt könnyű dolga. Felipének [Massa] sem, aki előtt ketten küzdöttek egymással, ami nem jött jól és nem is elfogadható. Aztán Lewisnak [Hamilton] és hasonló problémái támadtak a lekörözöttekkel.”

„Kétségtelen, hogy nagyon balszerencsés dolog, ha az ember az utolsó autó mögött érkezik az utolsó két kanyarba, és ráadásul az az autó épp ugyanakkor áll ki a bokszba. A különbséget viszont az jelentette, hogy Lewis két nagyon gyors kört futott a közepes keverékkel. Utána pedig növelni tudta a különbséget és természetesen kiválóan kezelte a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!