Ferrari: Vannak fontosabb dolgok a Red Bull motorbefagyasztási terveinél - F1VILÁG.HU

Ferrari: Vannak fontosabb dolgok a Red Bull motorbefagyasztási terveinél

HIRDETÉS
Nagyobb prioritást élvez a 2026 utáni motorszabályok tisztázása, mint az, hogy a jelenlegi erőforrások befagyasztásáról egyeztessenek a Red Bull megsegítése érdekében – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnök.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto talk in the Paddock before the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull azért törekszik a motorfejlesztések 2022-től történő befagyasztására, mert szeretné tovább használni a Honda erőforrásait úgy, hogy a japán gyártó által felépített infrastruktúrát, illetve a motorok szellemi tulajdonát megvásárolja.

Az energiaital-gyártó szerint ez a legéletképesebb megoldás számukra, hiszen állításuk szerint a Renault sem szívesen adna nekik motorokat, a Mercedes pedig már korábban kizárta ennek lehetőségét.

A Mercedes egyébként teljes mértékben támogatni a motorfejlesztések befagyasztását, ami a német gyártó jelenlegi dominanciáját látva érthető, a Ferrarinál viszont azt mondják, ennél fontosabb ügyekben kellene mihamarabb döntést hozni.

A Forma-1-es motorgyártók hétfőn, azaz ma ülnek össze, és több kérdést is megvitatnak.

„Való igaz, hogy a motorbefagyasztás az egyik témája a nagy értekezletnek – emiatt nem is gondolom, hogy tényleg hosszasan megvitatjuk most” – mondta Binotto.

„Azt gondolom, mielőtt a befagyasztásról kezdünk el egyeztetni, sokkal fontosabb, hogy 2026-ról beszéljünk. Milyen lesz a jövő erőforrásának technikai formátuma? Hogyan lesznek kezelve a költségek? Hogyan lesz kezelve a technológia?”

„Szerintem ez jelenti a prioritást, a befagyasztás csak a második fontos eleme az egyeztetéseknek.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyébként a vasárnapi futam után újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak nyilatkozva azt mondta, örömmel vette a Mercedes álláspontját.

„Nem gyakori, hogy Toto egyetért a Red Bull-lal!” – mondta nevetve. „Persze nem olyan logikátlan dolog ez részéről, hiszen nekik van jelenleg a legjobb motorjuk a Forma-1-ben. Miért ne akarnák befagyasztani?”

Hirdetés

„De kétség a szélesebb perspektívát kell néznünk az F1 számára. Meg kell tenniük a szükséges lépéseket, hogy megóvják a sportot. Szerintem Toto bármit megtenne azért, hogy ne kelljen motort adnia nekünk, úgyhogy nagyon hálás vagyok a támogatásáért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!