Friss hírek

Ferrari: Vettel esélyesebb a vb-címre, így övé az előny

MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 17: FERRARI FILMING DAY FOR SHELL....during previews to F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 17, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke világossá tette, hogy versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc szabadon harcolhatnak a pályán, de ha kell, a németé lesz az előny.

Binotto már a szezon előtt is úgy nyilatkozott, hogy mivel Vettel a rangidős versenyző, Leclercnek pedig még sokat kell tanulnia idén, előfordulhat, hogy a német pilóta élvez majd előnyt csapattársával szemben

Leclerc a Bahreini Nagydíjon a győzelemért küzdött, és végül csak a technika akadályozta meg abban, hogy megnyerje a versenyt, így megmutatta, hogy ő is képes csúcsteljesítményt nyújtani. 

A csapatfőnök ennek ellenére elmondta, amennyiben egy adott szituáció úgy kívánja, hogy dönteniük kell a két pilóta között, akkor Vettel élvez majd prioritást, hiszen úgy gondolják, hogy ő az, aki nagyobb eséllyel harcol majd a vb-címért. 

„Nyilván csapatként a csapat érdekeit kell előtérbe helyeznünk, és meg kell próbálnunk maximalizálni a csapat pontjait a verseny végén” – mondta Binotto. 

„És ahogy mondtam az év elején, ha egy 50-50 szituációba kerülünk, ahol döntést kell hoznunk, akkor Sebastian kapja majd az előnyt, egyszerűen azért, mert neki van a legtöbb tapasztalata a csapatban, a Forma-1-ben.”

„Négy bajnokságot nyert, és nyilvánvalóan számunkra ő az, aki a legnagyobb valószínűséggel harcol majd a bajnoki címért.”

Binotto hozzátette, ezekhez az elveikhez nem fognak mindenáron ragaszkodni – ha a bajnokság úgy alakul, akkor fordulhat a sorrend a két pilóta között, emellett pedig a pályán folyó küzdelembe sem fognak beleszólni.

„Ahogy arról megegyeztünk mindkét versenyzővel, ha néhány verseny múlva a dolgok megváltoznak bármilyen okból kifolyólag – balszerencse, vagy bármi miatt –, akkor talán megváltoztatjuk ezt az álláspontunkat.” 

„De a pályán szabadon harcolhatnak, a pályán az kapja az előnyt, aki gyorsabb. És azt hiszem, Charles-nak megvolt a lehetősége, hogy pole-ban legyen Bahreinben, és megvolt a lehetősége arra is, hogy a győzelemért menjen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!