Ferrari: Vettel marad jövőre, Leclerc 2024-ig hosszabbíthat - F1VILÁG.HU

Ferrari: Vettel marad jövőre, Leclerc 2024-ig hosszabbíthat

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto leszögezte, az olasz istálló 2020-ban is a Sebastian Vettel – Charles Leclerc párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Vettel szerződése 2020 végéig szól az olasz istállónál, az idei év eredménytelensége után azonban megindult a találgatás arra vonatkozóan, hogy a német nem tölti ki kontraktusát – habár ezt ő maga többször cáfolta.

Most Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke jelentette ki, nem változtatnak.

 

„Egy rendkívül magas szintet képviselő versenyzőpárosunk van, és nem látom okát a változtatásnak” – mondta a csapatfőnök a Marca című spanyol lapnak.

„Mindkettejüknek szerződése van, és nem kétséges, hogy Vettel velünk lesz 2020-ban is.”

A csapatfőnök Leclercet is dicsérte, aki idén több alkalommal is harcolhatott már a győzelemért – igaz, nyernie neki sem sikerült még.

„Charles első évét teljesíti a Ferrarinál, és rengeteg a nyomás rajta” – mondta Binotto.

„Elkövetett pár hibát, és számára minden a tanulásról szól, és persze arról, hogy ezeket ne kövesse el újra.”

Leclerc jelenlegi szerződése egyébként 2022 végéig szól a Ferrarival, a legfrissebb sajtóhírek szerint pedig a Ferrari olyannyira épít rá, hogy állítólag kontraktusát hamarosan 2024 végéig meghosszabbíthatják.

Úgy tudni, a monacói jelenleg évi mintegy 3 millió dollárt kap a Ferraritól, az új szerződése értelmében viszont fizetése megduplázódhat. A hírek szerint a Leclerckel való hosszabbítást a Ferrari hazai versenyén, Monzában jelenti majd be szeptemberben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!