Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ferrari: Vettelnek még mindig szenvedélye a Forma-1

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint Sebastian Vettel továbbra is szenvedéllyel adózik a száguldó cirkusz irányt, azt azonban még nem tudja, hogy a német merrefelé veszi az útját, ha a 2020-as év végén távozik Maranellóból.

A Ferrari kedden jelentette be, nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel szerződését, így a német az idei év végén otthagyja a csapatot.

Mattia Binotto az olasz Sky Sportnak adott interjújában elárulta, pontosan tudja, hogy kockázatot vállalnak Carlos Sainz szerződtetésével, ám szeretnének egy új ciklust kezdeni.

„Az gondolom, ez volt a helyes döntés számára és számunkra is” – mondta Binotto.

„Azt csak Seb tudja, mit fog csinálni a jövőben. Nagyszerű versenyző, és helyes döntést fog hozni. Hat évet töltött a Ferrarinál, a csapatnak pedig különleges helye van a szívében. Jó a kapcsolatunk vele, amire nem mindig van garancia, amikor szakításról van szó.”

„Kölcsönös megértés van ennek a váltásnak az okait tekintve.”

„Ami Vettel jövőjét illeti, szerintem szenvedéllyel adózik ennek a sportnak. Szóval szeretne visszatérni ehhez, habár lesz pár dolog, amit át kell gondolnia. Mi egy hosszú távú projektben gondolkodunk.”

A Ferrari jövőre egy rendkívül fiatal versenyzőpárossal vág neki a világbajnokságnak, Binotto azonban úgy gondolja, Sainz és Leclerc remek párost alkotnak majd.

„A mostani időszakban volt időnk reflektálni, átrágni dolgokat, és erre a konklúzióra jutottunk. Elégedettek vagyunk a választásunkkal.”

„A világ megváltozott ebben az időszakban, és más megvilágításba kell helyeznünk az F1 jövőjét. Egy új kihívás áll előttünk, és úgy hisszük, hogy a megfelelő embert választottuk ki csapatunknak.”

„Carlos Sainz egy fiatal versenyző, a Ferrarinak pedig 50 éve nem volt ennyire fiatal párosítása. Persze rizikó ez számunkra, de örömmel vágunk neki ennek a kihívásnak. Egy új ciklust akarunk elkezdeni.”

„Sainz egy nagyon jó és intelligens srác. Igazi csapatjátékos, keményen dolgozik, szóval nagyon hasznos lesz az, hogy Charles mellett tudhatjuk őt. Remekül teljesített az elmúlt öt idényben, majdnem mindig célba ért, és rengeteg pontot szerzett csapatának.”

Bár a hírek szerint a Ferrari és Vettel kissé elhidegült egymástól, Binotto azt mondja, meggyőződése, hogy a négyszeres világbajnok jól fog teljesíteni utolsó évében a csapatnál.

„Azt várom tőle, hogy nagyon jól fog szerepelni idén, hiszen egy igazi profi, és rendkívül nagyra tartjuk őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!