Friss hírek

Ferrari: Visszataszító volt a Red Bull hozzáállása

Meglehetősen visszataszítónak tartotta a Red Bull hozzáállását motorkérdésben a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne. A szakember szerint az osztrák istálló átlépett egy bizonyos határt.Meglehetősen visszataszítónak tartotta a Red Bull hozzáállását motorkérdésben a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne.

Mint ismert, az osztrák istálló F1-es jövője sokáig bizonytalan volt, mivel hónapokig nem tudott motort találni a 2016-os idényre.

A Red Bull tárgyalt a Mercedesszel, a Ferrarival és a Hondával is, ám egyik gyártóval sem jutott dűlőre – végül megegyezett idei partnerével, a Renault-val, így jövőre a francia gyártó motorjait használja a Forma-1-ben TAG Heuer néven.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a minap egy interjúban elárulta, egyáltalán nem tetszett neki a Red Bull viselkedése és hozzáállása, a korábban négy bajnoki címet nyerő csapat ugyanis elmondása szerint úgy gondolta, jár neki egy versenyképes motor.

„Azt nagyon visszataszítónak vélem, ha valaki normálisnak tartja azt, és úgy érzi, joga van ahhoz, hogy kapjon egy jó motort” – mondta a Ferrari elnöke.

„Ehhez senkinek sincs joga. Mindig meg kell szabni a pontos feltételeket és időkorlátokat. És aztán a Renault sem akart motort adni nekik, mert voltak gondjaik a múltban, és bizonyos állítások a felek részéről. Azonban alapvetően a problémát azt jelentette, hogy nem volt meg a csapatszellem.”

„A Renault viszont úgy döntött, motort ad a Red Bullnak, és megadja a lehetőséget nekik arra, hogy sikeresek legyenek. Mindig fontos a tisztesség, és az, hogy megadjuk az elismerést annak, akinek jár.”

„Nem akarok vádolni senkit semmivel. Carlost [Ghosn – a Renault főnöke] sem akarom védeni, vagy ujjal mutogatni bárkire. Hogy egy csapat erős tud-e lenni egy jó kasztnival, de motor nélkül? Nos, ez esetben egy nem teljes csapatról beszélünk.”

„Egy csapat akkor erős, ha remek versenyzői, kiváló kasztnija és erős motorja van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ferrari: Visszataszító volt a Red Bull hozzáállása
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!