Friss hírek

Ferrarival hangolt az F1-es bemutatkozásra Mick Schumacher

A Ferrari 2018-as versenyautójával készülhetett Forma-1-es bemutatkozására a Haas újonnan szerződtetett versenyzője, Mick Schumacher. A német tehetség Fioranóban róhatta a köröket a maranellóiak korábbi autójával.

Schumacher idén a Haas színeiben debütál majd a száguldó cirkuszban, és mivel a Ferrari akadémiájának versenyzője, ő is részt vehetett azon a kiterjedt tesztprogramon, amit az olasz istálló bonyolított le ezen a héten.

Schumacher csütörtökön vezethette a maranellóiak SF71H kódjelű, 2018-as versenyautóját. A német pilóta probléma nélkül teljesítette a tervezett programot, és több mint 50 kört tett meg.

Ez volt az ötödik alkalom, hogy Schumacher F1-es Ferrarit vezethetett: az olasz csapat színeiben még 2019-ben debütált, amikor Bahreinben tesztelhetett az SF90-essel. Ugyanebben az évben a Német Nagydíj szombati napján megtehetett néhány kört édesapja, Michael utolsó világbajnok autójával, az F2004-essel. Schumacher aztán tavaly, Mugellóban ugyancsak kipróbálhatta ezt az autót, szeptember 30-án pedig a Ferrari 2018-as autójával dolgozhatott.

Schumacher egyébként ma, pénteken is szolgálatban lesz: délelőtt körözhet majd, később pedig átadja a volánt a Scuderia tesztpilótájának, Callum Ilottnak.

„Azt gondolom, igazán pozitív napunk volt a versenypályán” – mondta Schumacher a csütörtöki tesztnap végén. „A teljes programot el tudtuk végezni problémák nélkül, és nagyon hasznos volt ennyi kilométert megtenni az idény előtt, mely másfél hónap múlva az előszezoni tesztekkel kezdődik.”

„Az SF71H a 2018-as autó, de a pályán való viselkedése hasonló, illetve olyan érzéseket ad a versenyzőnek, mint egy mai autó. Szóval kiváló alapot jelent az új idényre való felkészüléshez. Fioranóban vezetni amúgy is mindig nagyszerű, mivel nagyon technikás és igényes pálya.”

„Öröm volt ismét találkozni a mérnökökkel és szerelőkkel, akikkel utoljára szeptemberben dolgoztam együtt, és alig várom, hogy pénteken visszaüljek az autóba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!