FIA: A McLaren támadást indított a Renault ellen - F1VILÁG.HU

FIA: A McLaren támadást indított a Renault ellen

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, a McLaren támadást indított a Renault ellen, ám azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen ügyben. A wokingi alakulat sorsáról csütörtökön dönt a Motorsport Világtanács. A Renault nyugodt.


A Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, a McLaren támadást indított a Renault ellen, ám azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen ügyben. A wokingi alakulat sorsáról csütörtökön dönt a Motorsport Világtanács. A Renault nyugodt.


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a McLaren vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje magát a kémügyben, miután a múlt héten újabb bizonyítékok kerültek az FIA birtokába, ami miatt csütörtökön ismét összeül a Motorsport Világtanács Párizsban.

Ha a wokingi alakulatot bűnösnek találják a kémügyben, nem csak az idei, de a jövő évi bajnokságból is kizárhatják őket, ám a brit gárda vezetői csak abban az esetben fogadják majd el a FIA döntését, ha a rivális Renault és a Ferrari ellen is eljárást indít a szövetség.

Azt egyelőre nem lehet tudni, milyen ügyben indulna eljárás az említett két csapat ellen, ám spanyol lapértesülések szerint a McLaren azért tett panaszt a Renault ellen, mert az R27-es modellen olyan technikai elemek kaptak helyet, melyek szabályellenesek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy a McLaren jogászai kapcsolatba léptek szakértőikkel, hogy megvitassák a Renault-ügyet. A szövetség azonban cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a mostani ügynek, bármiféle köze lenne a csütörtöki meghallgatáshoz.

“Hallottunk a spekulációkról és megerősíthetjük, hogy a McLaren jogászai nemrég megkerestek minket és érdeklődtek a Renault F1 iránt” – mondta a FIA sajtószóvivője az Autosportnak.

“Azonban a Renault-nak semmi köze ahhoz az eljáráshoz, amelyet a McLaren ellen folytatunk a sportszabályzat 151C pontjában leírtak megsértése miatt. A FIA tájékoztatta a McLarent, hogy a csütörtöki meghallgatáson Párizsban csakis az új bizonyítékok kapcsán felmerült kérdések lesznek napirenden. A Renault-t is tájékoztattuk az ügyről, és a vezetőség készen áll az együttműködésre.”

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore, aki többször is találkozott a McLaren vezetőivel Monzában, elmondta, csapata teljesen nyugodt az ügy miatt, ugyanis a félreértéseket már régen megbeszélték az FIA-val.

Hirdetés

“Közöltük az FIA-val, hogy mink van, így nincs probléma” – mondta Briatore a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Nem tudom, Dennis miről beszél, megpróbál mindenkit összezavarni. Azonban mi nyugodtak vagyunk, mert nincs mitől tartanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!