Friss hírek

FIA-elnök: Egyesek akasztani akarták a Red Bullt

Az F1-es költségvetési limit túllépéséért már megkapta jogos büntetését a Red Bull istállója, ám Mohammed ben Sulayem szerint egyes csapatok elégedetlenek annak mértékével.

2021-ben új korszak kezdődött a Forma-1-es csapatok pénzügyi életében, amikor a sorozat fennállása óta először költségvetési korlátozást vezetett be az FIA. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Red Bull istállója kis mértékben átlépte 145 millió dolláros felső határt, amiért nemrégiben hétmillió dolláros pénzbírságot és fejlesztési korlátozást kapott. Sokak szerint igazságos ítélet született, ám Mohammed ben Sulayem arra hívta fel a figyelmet, hogy a Red Bull egyes riválisai a kiosztottnál jóval szigorúbb retorzióért kiáltottak.

„A többi nagyobb csapat szerint nem bántunk velük elég keményen. Egyesek akasztást, vért akartak látni. Saját köreikben ez [a szabályszegés] egy súlyos dolognak számít. Szóval hol húzzuk meg a határt? Igazságosnak kell lennünk. Egy dolog biztos, hamarabb kellett volna nyilvánosságra hoznunk a részleteket. Ez volt az első ilyen évünk, amiből sokat tanultunk – és tanulunk.”

Hirdetés
 

Ami az FIA számára aggasztó, hogy a zárt ajtók mögött zajló vizsgálatról első alkalommal szeptemberben, szivárogtatás útján értesült az F1 világa. A Mercedes és a Ferrari feltűnően sokat tudott a Red Bull ballépéséről, aminek híre Ben Sulayem szerint hónapok óta keringhetett a paddockban.

„Már Ausztriában is erről volt szó, amikor az F1 Tanáccsal találkoztunk. Frusztráló, mert rögtön híre ment a dolognak, ahogy véget ért a megbeszélés.”

Az elnök hozzátette, a mezőny ilyen szintű felügyelete első körben jelentősen leterhelte az FIA erőforrásait, ezért arra készülnek, hogy újabb alkalmazottak felvételével zökkenőmentessé tegyék az éves vizsgálatokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!