FIA: Nem lesz folytatása a Verstappen/Ocon-ügynek - F1VILÁG.HU

FIA: Nem lesz folytatása a Verstappen/Ocon-ügynek

HIRDETÉS
Nem lesz szükség további beszélgetésre Max Verstappennel és Esteban Oconnal a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történtek miatt – mondják a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).
Fotó: Red Bull Racing

Nem lesz szükség további beszélgetésre Max Verstappennel és Esteban Oconnal a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történtek miatt – mondják a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Ocon a vasárnapi versenyen lekörözöttként ütötte ki a versenyben vezető Verstappent, kettejük vitája pedig a leintés után dulakodásig fajult.

A versenybírók ezt követően beidézték a két versenyzőt, Verstappent pedig kétnapi közösségi munkára ítélték – Ocon még a versenyen kapott 10 másodperces stop-and-go büntetést a szabálytalanságért.

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte Charlie Whiting F1-es versenyigazgatót, lesz-e még folytatása az ügynek, az így felelt: „Már beszéltünk velük, szerintem a stewardok világossá tették a dolgot.”

„Legyünk reálisak: megtörtént már jó párszor a múltban, mindannyian tudjuk. Ami a mostani incidenst illeti, nem tűnt olyan komolynak, ugyanakkor szerintem semmiféle fizikai inzultust nem lehet tolerálni.”

Whiting szerint annak sem kell túl nagy feneket keríteni, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sports F1 élő adásában a verseny után azt mondta, Ocon „örülhet, hogy egy kis lökdösődéssel megúszta”.

„Nem jó ilyet hallani, de a pillanat hevében, miután elbuktak egy versenyt, amit vélhetően megnyertek volna, szerintem érthető egy ilyen megnyilvánulás.”

Horner egyébként később világossá tette, szerintem sem tolerálható a fizikai összetűzés semmilyen módon, ugyanakkor szerinte érthető, ha a versenyzők adrenalintól fűtve kifejezik nemtetszésüket egy-egy incidens kapcsán.

A szakember rámutatott arra, Oconnak és Verstappennek van már efféle előélete.

Hirdetés

„Van közös történelmük, ez még a gokartos időkre nyúlik vissza” – nyilatkozta Horner.

„Azt nem tudjuk, hogy milyen szavak hangzottak el, és Ocon mennyire volt ellenséges. Beszéltünk a dologról a verseny után. Érthető, ha az érzelmek dúlnak az emberben a pillanat hevében.”

„De én sem tolerálom semmilyen módon sem a fizikai összetűzést, ám természetesen van egyfajta emberi reakció ezekben a „versenyképes állatokban”, akik Forma-1-es versenyzők.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!