Friss hírek

Fiatal tehetség tesztelte a McLaren autóját

Pénteken délután Silverstone-ban kipróbálhatta a McLaren-Mercedes 2008-as versenygépét a McLaren AUTOSPORT BRDC-díj korábbi nyertese, Alexander Sims.


Pénteken délután Silverstone-ban kipróbálhatta a McLaren-Mercedes 2008-as versenygépét a McLaren AUTOSPORT BRDC-díj korábbi nyertese, Alexander Sims.

A fiatal versenyző jelenleg a Forma-3-as Európa Sorozat élmezőnyének tagja, s ez volt az első lehetősége arra, hogy kipróbálja magát egy Forma-1-es versenyautó volánja mögött.

Hirdetés
 

Sims összesen 16 gyorskört futott a brit versenypálya South névre keresztelt nyomvonalán, és a tesztet követően természetesen rendkívül lelkesen nyilatkozott.

„A mai nap volt életem eddigi leghihetetlenebb élménye. Karrierem során vezettem már jó néhány nagyszerű autót, de a McLaren-Mercedes MP4-23-asa olyan, amihez foghatót még soha nem tapasztaltam, egyszerűen lenyűgözött” – mondta a brit tehetség.

„Hihetetlen, amikor beletaposol a gázpedálba, majd a fékre. Csak ekkor tudatosul benned igazán, milyen autó is van alattad. Amint sikerült felmelegíteni a gumikat, elég gyorsan megértettem, mit kell tennem az autóval, miképp reagál a kormánymozdulataimra, milyen későn kell fékeznem és miképp kell kihoznom belőle a legtöbbet.”

„Szeretnék óriási köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette számomra ezt a mai élményt. Fantasztikus volt együtt dolgozni a McLaren-Mercedes forma-1-es csapatával, és persze köszönettel tartozom a McLaren AUTOSPORT BRDC díjazásnak is, hiszen fantasztikus nyereménnyel ajándékoztak meg.”

A McLaren tesztcsapatának menedzsere, Indy Lall elmondta, Sims nagyszerű benyomást tett a csapatra, s az egész teszt során kiváló munkát végzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!