Friss hírek

Fiatal tehetséget ültetne Alonso mellé a Ferrari

Fernando Alonsót, a Ferrari kétszeres világbajnokát nem zavarná, ha Hamilton, vagy éppen Vettel lenne a csapattársa a közeljövőben; a maranellói gárda azonban úgy tűnik, inkább egy “zöldfülűt” ültetne Massa helyére.Fernando Alonsót, a Ferrari kétszeres világbajnokát nem zavarná, ha Lewis Hamilton, vagy éppen Sebastian Vettel lenne a csapattársa a közeljövőben – a maranellói gárda azonban úgy tűnik, inkább egy “zöldfülűt” ültetne Felipe Massa helyére.

A nemzetközi sajtóban szinte mindennapos téma, ki váltja Felipe Massát a Ferrarinál a 2012-es esztendőt követően, miután sokan biztosra veszik, a brazil szerződése lejártát követően távozik az olasz csapattól.

Habár mind Stefano Domenicali, mind a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elismerően beszélt Massáról, időről-időre felreppennek olyan hírek, melyek szerint Lewis Hamilton, vagy éppen Sebastian Vettel lesz Fernando Alonso csapattársa éveken belül.

Alonso nemrégiben úgy nyilatkozott, kiválóan együtt tud dolgozni Massával, ugyanakkor az sem zavarná, ha ismét Lewis Hamilton oldalán kellene versenyeznie.

„Úgy tűnik, ez egy teljesen normális dolog: minden versenyző a Ferrarinál akar versenyezni. Egyesek nyíltan megmondják, mások pedig tagadják, még ha így is gondolják” – fogalmazott a 30 éves versenyző.

„Ami engem illet, kiváltságosnak érzem magam, mert a Ferrarinál vagyok és még évekig itt is maradok, legalább a 2016-os idény végéig. Nagyon örülök, hogy Felipe a csapattársam, és kiválóan tudunk együtt dolgozni.”

„Ha elérkezik a nap, amikor valaki más jön a csapathoz, az számomra nem lesz probléma, még ha Hamiltonról is lesz szó.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali ezzel együtt úgy nyilatkozott, nem tartja valószínűnek, hogy Hamilton belátható időn belül csatlakozik a maranellói gárdához.

„Örülök, hogy Ferrari-témában úgy nyilatkozott, soha ne mondd, hogy soha, sőt, mondhatni logikus, hogy mindenki arra törekszik, hogy előbb vagy utóbb Maranellóba érkezzen, figyelembe véve, mit képviseltünk eddig a sportág történetében. Ezzel együtt azt mondanám, nem hiszem, hogy felmerül ez a kérdés, sem rövid, sem hosszútávon” – mondta a szakember, majd sokat sejtetően hozzátette, véleménye szerint a Ferrarinak a jövőben egy tapasztalt „öreg rókára”, valamint egy tehetséges „zöldfülűre” lenne szüksége.

„Ami a Ferrari jövőjét illeti: azt gondolom, a megfelelő kombináció, ha van egy jól bejáratott versenyzőnk rengeteg tapasztalattal, valamint egy fiatal, feltörekvő tehetségünk.”

Fernando Alonsót 2016 végéig köti szerződés a Ferrarihoz, míg Felipe Massa kontraktusa a jövő év végén jár le Maranellóban. Lapértesülések szerint utóbbi helyét az olasz gyártó utánpótlás-nevelő akadémiájának ifjonca, Jules Bianchi veheti majd át éveken belül, ám szóba került Esteban Gutierrez, valamint Sergio Perez neve is, aki szeptemberben az olasz gyártó egy korábbi F1-es modelljével körözhet majd Olaszországban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!