Figyelmeztetésben részesült a Renault - F1VILÁG.HU

Figyelmeztetésben részesült a Renault

HIRDETÉS
Az FIA figyelmeztetésben részesítette a Renault Forma-1-es csapatát, miután összekeverték a Portugál Nagydíj második szabadedzésén használt kísérleti Pirelli-abroncsokat.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Portuguese Grand Prix, Friday 23rd October 2020. Portimao, Portugal.

A Portugál Nagydíj második szabadedzésének első 30 percében minden csapat a Pirelli 2021-es prototípusait tesztelte: az egyik versenyző egy szettet használt, amellyel hosszú etapot teljesített, a másik pilóta pedig kettőt egymás után: az egyik egy alap szett volt, a másik pedig az új konstrukció. 

A Renault csapatánál Ricciardo volt az, akinek a két szett abroncs jutott, azonban az istállló összekeverte a bal első gumikat, vagyis az ausztrál pilóta mindkét szettből csak 3 abroncsot próbált ki egyidejűleg. 

A szabályok előírják, hogy a gumikat nem lehet keverni, ezért a Renault-t beidézték a versenybírák, azonban megúszták egy figyelmeztetéssel. 

Rossz hír azonban, hogy a tesztből így sem a Renault, sem a Pirelli nem sok következtetést tud levonni. 

A Pirelli motorsport-igazgatója, Mario Isola elismerte, hogy könnyű volt összekeverni a gumikat, miután azok jelöletlenek voltak. 

„Sajnos nem nagyon volt hasznos a teszt, mert hibáztak” – mondta Isola, és hozzátette, az elemzésükből így ki kell hagyniuk Ricciardo két szett gumiját. „Ez megtörténhet, mert a prototípusok feketék, jelölés nélkül.Nyilván a versenygumiknál különböző színek vannak, rögtön észrevenni, ha három abroncs fehér és egy sárga.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!