Figyelmeztették az F1-es csapatokat, ne zaklassák a versenybírókat - F1VILÁG.HU

Figyelmeztették az F1-es csapatokat, ne zaklassák a versenybírókat

HIRDETÉS
A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Michael Masi figyelmeztette a csapatokat, a jövőben nem fogják tolerálni, ha indokolatlanul zargatják a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróit egy-egy vitás eset kapcsán.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29:  Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in the Team Principals Press Conference during practice for the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2018 in Spielberg, Austria.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A múlt hétvégi Brit Nagydíj Lewis Hamilton győzelmét hozta Silverstone-ban, a legfőbb beszédtémát azonban azóta is a címvédő, valamint Max Verstappen elsőkörös balesete szolgáltatja.

Hamilton a futam nyitókörében a Copse nevű kanyarban ütközött Verstappennel, és míg a brit folytatni tudta, a Red Bull versenyzője nagy sebességgel a gumifalnak ütközött és kiesett.

Hamilton végül 10 másodperces időbüntetést kapott a történtek miatt, ám így is győzni tudott.

A futam során, még mielőtt döntés született volna az ügyben, a Red Bull és a Mercedes kulcsemberei a rádiót használva igyekeztek nyomást gyakorolni Michael Masi versenyigazgatója.

Sőt, Toto Wolff a versenybírókat is meglátogatta, miután előbb levelet küldött Masinak, aki elutasította őt, mondván, ha bizonyítéka van, menjen fel a stewardokhoz.

„A baleset után szóltak, hogy Christian elég határozott beszélgetést folytat a versenyigazgatóval. Szóval én is felvettem vele a kapcsolatot, ő pedig azt tanácsolta, hogy menjek a stewardokhoz, vagy beszéljek közvetlenül velük, amit meg is tettem” – mondta Wolff a Motorsport.com kérdésére.

Miután a Red Bull csapatfőnöke megtudta, hogy Wolff a versenybírókat is felkereste, meglehetősen kiakadt, ám ő is ugyanígy tett.

„Nem gondolom, hogy közbe kell avatkozni a stewardoknál. Nekik tiszta fejjel kell döntést hozniuk” – mondta Horner. „Én is elmentem hozzájuk, mert hallottam, hogy Toto ott volt, képviselni az ügyet.”

„Fair és kiegyensúlyozott ítélkezést akarunk, és nem gondolom, hogy bárkit oda kellene engedni a versenybírókhoz.”

Hirdetés

Michael Masi kezdetben azt mondta, nem lát problémát abban, hogy a csapatfőnökök megkeresik a versenybírókat, az ugyanis bevett gyakorlat.

„Ha van egy incidensünk a futam után, meghívjuk a csapatokat és a versenyzőket, hogy jelenjenek meg a versenybírók előtt. És tavaly, Monzában Lewis is felment beszélni velük, hogy megértse, mi történt. Egy versenymegszakítás alatt adott a lehetőség, szóval semmi oka annak, hogy ne tegyék meg” – mondta még Silverstone-ban a versenyigazgató.

Úgy tűnik azonban, Masi álláspontja változott azóta, most ugyanis figyelmeztette a csapatokat, nem fogják tolerálni, ha indokolatlanul zavarják a versenybírókat.

A versenyigazgató minden csapatnak levelet küldött, melyben azt írta, csak előzetes jóváhagyással mehetnek fel a stewardokhoz a csapatok képviselői. Amennyiben megszegik ezt, szankciókkal kell szembenézniük az FIA Nemzetközi Sportkódexének 12.2.1.i cikkelye alapján.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!