Fisichella: Az időmérőn ment el a versenyem - F1VILÁG.HU

Fisichella: Az időmérőn ment el a versenyem

HIRDETÉS

Giancarlo Fisichella szerint gyenge rajthelyezése miatt nem sikerült pontot szereznie élete első versenyén a Ferrari színeiben. Az olasz pilóta biztos abban, hogy jobb teljesítményre lesz majd képes a szezon hátralévő versenyein.

Giancarlo Fisichella szerint gyenge rajthelyezése miatt nem sikerült pontot szereznie élete első versenyén a Ferrari színeiben. Az olasz pilóta biztos abban, hogy jobb teljesítményre lesz majd képes a szezon hátralévő versenyein.

Fisichella számára nem volt egyszerű a hétvége, hiszen egy teljesen ismeretlen autóval kellett pályára gördülnie pénteken, hazai közönsége előtt Monzában.

Az pedig, hogy a szombat reggeli edzésen összetörte autóját, rányomta bélyegét a hétvégéjére, hiszen úgy kellett megkezdenie az időmérőt, hogy nem tudta megfelelően beállítani autóját, aminek meg is lett az eredménye, mert csak a 14. helyre kvalifikálta magát.

“Elég közel voltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk, azonban a legnagyobb probléma a rajthelyezésem volt, ami nem volt túl jó, így nehéz volt felzárkózni” – mondta Fisichella, aki végül a kilencedik helyen fejezte be a futamot.

“Kemény verseny volt. Nem voltam könnyű helyzetben, hiszen a mezőny hátsó feléből kellett indulnom, azonban nagyon jól kaptam el a rajtot, néhány autót meg tudtam előzni az első kanyar előtt.”

“Viszont a nehéz autóval küszködtem az etap elején, nem volt meg a megfelelő tapadás, de amint magabiztosabban éreztem magam a pilótafülkében, egyre jobb tempót tudtam diktálni.”

“Ugyanez volt a helyzet a kiállásom után a keményebb gumikon, de a verseny végén ismét jól tudtam haladni, ami mindenképpen bíztató.”

“Annak viszont nagyon örülök, hogy Kimi több pontot tudott szerezni, mint a McLaren, és a következő futamon mindent megteszek majd azért, hogy pontokat szerezzek” – folytatta Fisichella, aki nem maradt el túlságosan Raikkönentől a köridők tekintetében.

“Mint tudjuk, Kimi egy kiváló versenyző, világbajnok volt a Ferrarival, és most nagyon motivált. Az utóbbi néhány versenyen rengeteg pontot szerzett, zsinórban háromszor a dobogón ünnepelhetett, megnyerte az elmúlt versenyt, itt pedig ismét harmadik volt.”

“Szóval nagyon örülök annak, hogy közel voltam hozzá a köridők tekintetében, a verseny végén mindössze néhány tizeddel voltam csak lassabb nála, ami szerintem kiváló eredmény.”

Hirdetés

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is dicsérő szavakkal illette az olasz pilótát, aki elmondása szerint hozta azt, amit elvárt tőle a csapat.

“Giancarlo jól teljesített” – mondta a csapatfőnök. “Egy nehéz szombati napon van túl, és pénteken kezdtük csak meg a közös munkát a pályán.”

“Úgy gondolom, hogy fontos volt számára, hogy befejezze a versenyt, a kilencedik lett, és biztos vagyok abban, hogy a következő versenyen már meglesz a megfelelő tapasztalata ahhoz, hogy megértse és megfelelően beállítsa az autót.”

“Úgy érzem, Szingapúrban a pontszerző helyekért harcolhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!