Fisichella: Egy álom lenne a Ferrarinál versenyezni - F1VILÁG.HU

Fisichella: Egy álom lenne a Ferrarinál versenyezni

HIRDETÉS

Giancarlo Fisichella elmondta, hogy gyermekkori álma válna valóra azzal, ha a Ferrari színeiben állhatna rajthoz hazai közönsége előtt Monzában, ám cáfolta a híreket, melyek szerint kapcsolatban állna az olasz alakulattal.

Giancarlo Fisichella elmondta, hogy gyermekkori álma válna valóra azzal, ha a Ferrari színeiben állhatna rajthoz hazai közönsége előtt Monzában, ám cáfolta a híreket, melyek szerint kapcsolatban állna az olasz alakulattal.

Azt követően, hogy a sérülést szenvedett Felipe Massa helyére beugró Luca Badoer roppant gyengén teljesített visszatérő versenyén Valenciában, egyre többen beszélnek arról, hogy az olasz pilóta már nem indulhat a szeptemberi Olasz GP-n.

Fisichella pedig a jelöltek listájának tetején áll, legalábbis a spekulációk szerint, habár cáfolta, hogy bármiféle kapcsolat lenne közte és a Ferrari között.

“Úgy gondolom, hogy rengeteg a találgatás, és szinte mindenhol az én nevemet látom a lista tetején” – mondta a 36 esztendős Fisichella Belgiumban.

“Azonban a Ferrari nem értesített, így semmi nincsen. Ha felhívtak volna, most többet tudnék mondani, de nem léptem kapcsolatba velük. A Force India versenyzője vagyok, ez ennyire egyszerű.”

Bár menedzsere, Enrico Zanarini kiváló kapcsolatot ápol a Ferrari vezetésével, hiszen a csapat korábbi versenyzője, Eddie Irvine karrierjét egyengette, Fisichella elmondta, hogy mindez semmit nem jelent.

“Sok barátja van, ahogy nekem is” – folytatta. “Stefano (Domenicali, csapatfőnök), és még az elnök (Luca di Montezemolo) is jó barátom, azonban egyelőre még senki nem érdeklődött a szerződésemről, és arról sem hallottam, hogy én versenyezhetnék náluk a jövőben, például Monzában, vagy bárhol máshol. Ahogy azt mondtam, eddig semmi nem történt.”

Fisichella viszont hozzátette, nagyon szívesen élne a Ferrari által esetlegesen felkínált lehetőséggel, hiszen egy gyermekkori álma válna valóra, ha az olaszok színeiben versenyezhetne, különösen így karrierje végéhez közeledve.

“Természetesen ez minden versenyző nagy álma. Különösen az enyém, olaszként. Karrierem végéhez közeledve, ez egy fantasztikus lehetőség lenne” – magyarázta Fisichella, aki szerint nem roppanna össze a nagy nyomás alatt, még ha hazai versenyén is kellene “bemutatkoznia”.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e Badoer gyengélkedése, a honfitárs így felelt: “Igen. Azt gondoltam, hogy Luca sokkal jobb teljesítményre lesz képes, még akkor is, ha az elmúlt hónapokban nem vezetett, és 1997 (valójában 1999 – szerk) óta nem versenyzett.”

Hirdetés

“Azonban nagyon sokat szenvedett. Természetesen hatalmas volt a nyomás rajta, az új pálya, és a körülmények miatt. Vélhetően itt (Spában) jobban fog menni, de hatalmas fejlődésre van szüksége az elmúlt futamhoz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!