Fisichella érkezése feltüzeli a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Fisichella érkezése feltüzeli a Ferrarit

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy csapata már alig várja a jövő hétvégi Olasz Nagydíjat, ahol reményei szerint eredményesek lehetnek, miután megszerezték hazai versenyzőjük, Giancarlo Fisichella szolgálatait a szezon hátralévő részére.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, hogy csapata már alig várja a jövő hétvégi Olasz Nagydíjat, ahol reményei szerint eredményesek lehetnek, miután megszerezték hazai versenyzőjük, Giancarlo Fisichella szolgálatait a szezon hátralévő részére.

A Ferrari csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy a Force India olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella lesz Kimi Raikkönen csapattársa a szezon utolsó öt versenyén.

Di Montezemolo elmondta, hogy azért esett a választás az olasz pilótára, mert mindenki elismeri tehetségét és képességeit, nem utolsó sorban pedig nemzeti színeiket képviseli, ami még különlegesebbé teszi hazai versenyüket a jövő hétvégén.

“Több okból is Fisichella mellett tettem le a voksom, kezdve azzal, hogy megérdemli, kiváló formában van, és egy tapasztalt versenyző” – mondta az elnök.

“Mindennek tetejében, mindannyian egy olasz versenyzőt szerettünk volna látni autónkban Monzában, és végül, de nem utolsó sorban azért, mert hosszú távon számítunk rá, hiszen ő lesz a csapat harmadik versenyzője (2010-ben).”

“Ez egy nagyon fontos pillanat, Kimi Raikkönen csodálatos győzelme után. Szintén jó híreket kaptunk Felipe Massa állapotáról, aki szépen gyógyul, és több mint készen áll majd a következő szezon első versenyére” – folytatta di Montezemolo, aki már nagyon várja, hogy brazil pilótája visszatérhessen.

“Jó hír, hogy Felipe ismét versenyezhet, hogy szépen gyógyul, és hogy több mint készen áll majd a következő szezonra. Ez extra pluszt jelent számunkra, egy borzalmas augusztus után.”

“A balesete, minden bizonytalanság, Michael Schumacher nyakproblémái, mikor őt szerettük volna látni egyik autónkban, mind-mind megnehezítették a dolgunkat az elmúlt időben. De lépésről lépésre minden ismét a helyére került. A győzelem a legjobb orvosság.”

Fisichella a mennyországban, de tudja, hogy nem lesz egyszerű

Köztudott, hogy a Ferrari már a július végi Magyar Nagydíj után leállította idei versenygépe fejlesztéseit, hogy teljes erőbedobással a jövő évre koncentrálhasson, így nem lesz egyszerű tartania a tempót ellenfeleivel, akik továbbra is rukkolnak elő az újításokkal, és a jelenlegi szoros mezőnyben minden apró fejlesztés komoly súllyal esik a latba.

Hirdetés

Akár az is előfordulhat, hogy Fisichella egykori versenyautója hátulját fogja nézni a jövő hétvégi versenyen, ugyanis a Force India minden bizonnyal remekül fog teljesíteni a kis leszorító erőt megkövetelő Monzában.

Igen ám, de arról nem szabad megfeledkezni, hogy a Ferrari bizonyára nem akar besülni hazai közönsége előtt, így vélhetően a monzai csomag mindig is kitüntetett figyelmet kapott, azon nagy valószínűséggel még mindig dolgoznak a mérnökök, nem beszélve a KERS-ről, ami komoly előnyt jelenthet a hosszú célegyenesben.

Fisichella tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű számára a szezon hátralévő része, de a következő időszak minden egyes pillanatát ki szeretné élvezni, mert azzal, hogy a Ferrari versenyzőjeként indulhat az utolsó öt futamon, gyermekkori álma válik valóra.

“A hetedik mennyországban vagyok” – mondta az olasz. “Még mindig nem hiszem el, életem nagy álma valóra válik, és ezért köszönetet szeretnék mondani a Ferrarinak, illetve Luca di Montezemolo elnöknek.”

“Az elmúlt héten számos hihetetlen dolog történt velem: egy pole pozíció, egy második hely Spában, és most hívást kaptam a Ferraritól, hogy versenyezzek nekik a szezon utolsó öt versenyén.”

“Minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy viszonozni tudjam a Scuderiának ezt a hatalmas lehetőséget, amit kaptam tőlük: tudom, hogy nem lesz egyszerű, de mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessem el.”

A Ferrari jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőrök versenyében, és célja az, hogy meg is tartsa ezt a pozícióját, ami nem lesz egyszerű, ugyanis legnagyobb riválisa, a McLaren 12 ponttal van mögötte. Az olaszok éppen ezért komoly segítséget várnak Fisichellától.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!