Fisichella végtelenül hálás a Force Indiának

Giancarlo Fisichella köszönetet mondott egykori csapatának, a Force Indiának, hogy nem állt az útjába, és elengedte szerződéséből, mellyel megvalósulhat gyermekkori álma, és hazai közönsége előtt egy Ferrari volánja mögött gördülhet pályára Monzában.

Giancarlo Fisichella köszönetet mondott egykori csapatának, a Force Indiának, hogy nem állt az útjába, és elengedte szerződéséből, mellyel megvalósulhat gyermekkori álma, és hazai közönsége előtt egy Ferrari volánja mögött gördülhet pályára Monzában.

Fisichella lesz Kimi Raikkönen csapattársa a szezon hátralévő részében, miután a hét eleji orvosi vizsgálatok eredményei alapján egyértelművé vált, hogy Felipe Massa csak a következő szezon elején térhet vissza.

“Nagyon hálás vagyok Vijay Mallyának (csapatfőnök), hogy lehetővé tette számomra, hogy éljek a lehetőséggel, és a Scuderia Ferrari Marlboro csapat színeiben versenyezhessek” – mondta Fisichella.

“Való igaz, hogy mindig is ezt szerettem volna, és Vijay nagylelkűségének köszönhetően ez az álom valóra válhat. Bízom abban, hogy segítettem a Force Indiának a növekedésben, és a helyes útra térésben, hogy elérhesse saját céljait.”

“Most már egy nagyon versenyképes csapat, és a legjobbakat kívánom nekik.”

Fisichella azt követően csatlakozik a Ferrarihoz, hogy az elmúlt hétvégi Belga Nagydíjon a Force India eddigi legnagyszerűbb eredményét érte el a Forma-1-ben, ugyanis a pole pozícióból indulva, végig nyomás alatt tartva az előtte haladó leendő csapattársat, Kimi Raikkönent, megszerezte a második helyet.

Bár sokan úgy gondolják, hogy Mallya engedékenységének köze van ahhoz, hogy a Force India komoly összeggel tartozik a Ferrarinak még motorpartneri kapcsolata miatt, amit így lenyelhet az olasz alakulat, a csapatfőnök elmondta, ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy Fisichellát elengedte szerződéséből.

“Hangsúlyozni szeretném, hogy semmilyen pénzügyi egyezség nem köttetett a Ferrarival” – mondta az indiai üzletember.

“A megállapodást jóhiszeműségből, illetve Giancarlo és a sportág érdekében kötöttük. Egy versenyképes olasz versenyző egy Ferrariban Monzában, egy csodálatos történet a Forma-1-nek, ami csak növelheti a sport megítélését ezekben a nehéz időkben.”

Mallya továbbá köszönetet mondott az olasz versenyzőnek az eddigi munkájáért: “Köszönetet szeretnénk mondani Giancarlónak mindazért, amit tett a csapatért az elmúlt másfél évben, és azért, hogy a múlt héten megszerezte a csapat első világbajnoki pontjait a Forma-1-ben.”

“Fontos része a csapatnak, és tartozunk neki ennyivel azért a kemény munkáért, amit a színfalak mögött és a pályán végzett. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.”

Hogy Fisichella távozása kihatással lesz-e a Force India jövőbeli teljesítményére, a csapatfőnök a következőkkel folytatta: “A Force India számára ez egy csapatsport, így egy részegység elvesztése, még ha az nagyon fontos is, nem lesz komoly kihatással a teljesítményünkre.”

“A Belgiumban mutatott versenyképességünk a gyárban, és a szélcsatornában elvégzett kemény munka eredménye, és újabb fejlesztések érkeznek majd a szezon utolsó versenyeire, így magabiztosak vagyunk, hogy ezt a szintet tartani tudjuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!