Friss hírek

Fisichellát feltüzeli a hazai közönség

Giancarlo Fisichella kezdi felfogni, hogy az Olasz Nagydíjon már a Ferrari színeiben gördülhet pályára Monzában, ahol reményei szerint ki tudja majd használni a hazai pálya előnyeit, és az extra nyomás még jobb teljesítményre sarkallhatja a hétvége folyamán.

Giancarlo Fisichella kezdi felfogni, hogy az Olasz Nagydíjon már a Ferrari színeiben gördülhet pályára Monzában, ahol reményei szerint ki tudja majd használni a hazai pálya előnyeit, és az extra nyomás még jobb teljesítményre sarkallhatja a hétvége folyamán.

Az olasz pilóta gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy csatlakozott a Ferrarihoz, és a sérült Felipe Massa helyetteseként, rajthoz állhat a szezon utolsó öt versenyén, miután a vezetőség úgy döntött, leváltja az eredeti beugrót, Luca Badoert.

Bár sokan azt gondolják, hogy mivel hazai közönsége előtt óriási lesz rajta a nyomás, még nehezebb dolga lesz “bemutatkozó” versenyén Monzában, Fisichella úgy érzi, hogy a körülmények inkább segítenek neki, mintsem hátráltatják.

Hirdetés
 

“1996-ban, a Minardi versenyzőjeként kezdtem pályafutásomat” – mondta az olasz pilóta a Sky Sport 24-nek. “Mikor már végleg lemondtam a Ferrari álomról, hirtelen a csapatban találtam magam, és egyik versenyzőjükként állhatok rajthoz Monzában.”

“Köszönettel tartozom (Luca di) Montezemolónak, Stefano Domenicalinak, és a csapat összes dolgozójának, hogy mellettem tették le a voksukat. Minden tőlem telhetőt megteszek majd annak érdekében, hogy viszonozzam ezt a hatalmas lehetőséget.”

“A Ferrari egyik versenyzőjeként érkezhetem meg Monzába. Ez egy hihetetlen hétvége lesz számomra, rengeteg nyomással, azonban ez a nyomás még jobb teljesítményre sarkall.”

“Az összes családtagom és barátom ott lesz, hogy támogasson, és már alig várom, hogy péntek reggel pályára gördülhessek. Jól ismerem Monzát, 1992 óta versenyzem a pályán, mikor még az F3-ban voltam.”

“Ez egy olyan pálya, amely a gyors egyeneseinek köszönhetően, lehetőséget biztosít arra, hogy a fékzónák előtt még átgondold, mit fogsz csinálni. Ez segítségemre lesz” – folytatta az olasz pilóta, aki első körben a pontszerzést tűzte ki célul maga elé.

“Azt szeretném nyújtani, amit a Ferrari elvár tőlem, hogy a tapasztalatommal és az egyenletes teljesítményemmel minél több pontot begyűjtsek Kimivel, hogy megszerezhessük a harmadik helyet a konstruktőrök versenyében.”

Fisichella azt is elmondta, hogy csak a hivatalos (csütörtöki) bejelentést megelőző napon lépett kapcsolatba vele a Ferrari, jóllehet egyesek azt állították, hogy már Belgiumban megkezdődtek a tárgyalások, ahol a pole pozícióból rajtolva, alig egy másodperccel lemaradva Kimi Raikkönen mögött, a második helyen futott célba.

Az olasz versenyző az elmúlt napokat a Ferrari maranellói főhadiszállásán töltötte, hogy megismerkedjen a mérnökökkel, rengeteget gyakorolt a szimulátorban, és megtanulta a KERS rendszert, aminek komoly szerepe lesz Monzában.

A Gazzetta dello Sport a hétvégén szavazást rendezett arról, ki milyen eredményt vár Fisichellától a hétvégi Olasz Nagydíjon:

49% gondolja, hogy pontot fog szerezni Monzában
23% gondolja, hogy felállhat a dobogóra
11% gondolja, hogy megnyerheti az Olasz Nagydíjat
8% gondolja, hogy nem tud pontot szerezni

Tehát a hazai közönség hisz benne, és jó eredmnyt vár tőle.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!