Fisichellát feltüzeli a hazai közönség

Giancarlo Fisichella kezdi felfogni, hogy az Olasz Nagydíjon már a Ferrari színeiben gördülhet pályára Monzában, ahol reményei szerint ki tudja majd használni a hazai pálya előnyeit, és az extra nyomás még jobb teljesítményre sarkallhatja a hétvége folyamán.

Giancarlo Fisichella kezdi felfogni, hogy az Olasz Nagydíjon már a Ferrari színeiben gördülhet pályára Monzában, ahol reményei szerint ki tudja majd használni a hazai pálya előnyeit, és az extra nyomás még jobb teljesítményre sarkallhatja a hétvége folyamán.

Az olasz pilóta gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy csatlakozott a Ferrarihoz, és a sérült Felipe Massa helyetteseként, rajthoz állhat a szezon utolsó öt versenyén, miután a vezetőség úgy döntött, leváltja az eredeti beugrót, Luca Badoert.

Bár sokan azt gondolják, hogy mivel hazai közönsége előtt óriási lesz rajta a nyomás, még nehezebb dolga lesz “bemutatkozó” versenyén Monzában, Fisichella úgy érzi, hogy a körülmények inkább segítenek neki, mintsem hátráltatják.

“1996-ban, a Minardi versenyzőjeként kezdtem pályafutásomat” – mondta az olasz pilóta a Sky Sport 24-nek. “Mikor már végleg lemondtam a Ferrari álomról, hirtelen a csapatban találtam magam, és egyik versenyzőjükként állhatok rajthoz Monzában.”

“Köszönettel tartozom (Luca di) Montezemolónak, Stefano Domenicalinak, és a csapat összes dolgozójának, hogy mellettem tették le a voksukat. Minden tőlem telhetőt megteszek majd annak érdekében, hogy viszonozzam ezt a hatalmas lehetőséget.”

“A Ferrari egyik versenyzőjeként érkezhetem meg Monzába. Ez egy hihetetlen hétvége lesz számomra, rengeteg nyomással, azonban ez a nyomás még jobb teljesítményre sarkall.”

“Az összes családtagom és barátom ott lesz, hogy támogasson, és már alig várom, hogy péntek reggel pályára gördülhessek. Jól ismerem Monzát, 1992 óta versenyzem a pályán, mikor még az F3-ban voltam.”

“Ez egy olyan pálya, amely a gyors egyeneseinek köszönhetően, lehetőséget biztosít arra, hogy a fékzónák előtt még átgondold, mit fogsz csinálni. Ez segítségemre lesz” – folytatta az olasz pilóta, aki első körben a pontszerzést tűzte ki célul maga elé.

“Azt szeretném nyújtani, amit a Ferrari elvár tőlem, hogy a tapasztalatommal és az egyenletes teljesítményemmel minél több pontot begyűjtsek Kimivel, hogy megszerezhessük a harmadik helyet a konstruktőrök versenyében.”

Fisichella azt is elmondta, hogy csak a hivatalos (csütörtöki) bejelentést megelőző napon lépett kapcsolatba vele a Ferrari, jóllehet egyesek azt állították, hogy már Belgiumban megkezdődtek a tárgyalások, ahol a pole pozícióból rajtolva, alig egy másodperccel lemaradva Kimi Raikkönen mögött, a második helyen futott célba.

Az olasz versenyző az elmúlt napokat a Ferrari maranellói főhadiszállásán töltötte, hogy megismerkedjen a mérnökökkel, rengeteget gyakorolt a szimulátorban, és megtanulta a KERS rendszert, aminek komoly szerepe lesz Monzában.

A Gazzetta dello Sport a hétvégén szavazást rendezett arról, ki milyen eredményt vár Fisichellától a hétvégi Olasz Nagydíjon:

49% gondolja, hogy pontot fog szerezni Monzában
23% gondolja, hogy felállhat a dobogóra
11% gondolja, hogy megnyerheti az Olasz Nagydíjat
8% gondolja, hogy nem tud pontot szerezni

Tehát a hazai közönség hisz benne, és jó eredmnyt vár tőle.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!