Fisichellát lenyűgözte a VJM02 teljesítménye

A Force India olasz pilótája, Giancarlo Fisichella elmondta, hogy kellemes meglepetést okozott számára csapata vadonatúj versenyautója, amely ma mutatkozott be a nagyközönség előtt az e heti teszt nyitónapján Jerezben.

A Force India olasz pilótája, Giancarlo Fisichella elmondta, hogy kellemes meglepetést okozott számára csapata vadonatúj versenyautója, amely ma mutatkozott be a nagyközönség előtt az e heti teszt nyitónapján Jerezben.

Bár az új autó első nyilvános tesztnapját néhány mechanikai probléma hátráltatta, Fisico úgy gondolja, minden oka megvan arra, hogy optimistán tekintsen a jövőbe, ugyanis elmondása szerint a VJM02 már most jobb, mint elődje.

“Egy kicsit bosszantó, hogy csak 31 kört tudtunk megtenni a mai napon, ugyanis nagyon fontos, hogy minél több időt tudjunk a pályán tölteni, mert egy kicsit le vagyunk maradva a többi csapathoz képest” – mondta az olasz versenyző.

“Azonban meglepett és elégedett vagyok azzal, amit a pilótafülkében tapasztaltam, hiszen nem számítottam arra, hogy ennyire jó az autó viselkedése. Minden nagyon ígéretes, az autó a fékzónákban is egyenletes, nem is beszélve arról, hogy stabil a gyors íveken.”

“Még javítani kell a tapadáson, és a túlkormányozottságon, de ez mindenkire igaz. A köridőkkel is elégedett vagyok, különösen úgy, hogy mindössze egy gumigarnitúrát használtunk el, tehát tudom, hogy ennél még gyorsabb is lehettem volna a mai nap.”

“Nem vagyunk olyan messze a többiektől, így már nagyon várom a holnapot, mikor még több kört szeretnénk megtenni, és a megbízhatóságra fogunk koncentrálni” – magyarázta az olasz pilóta.

A silverstone-i bázisú gárda a tavalyi szezon végén szakított egykori motorpartnerével, a Ferrarival, és kötött technikai szerződést a McLaren Mercedesszel, melynek keretén belül megkapja a németek motorjait, illetve használhatja a wokingiak váltóját, hibrid-, és hidraulikus rendszerét.

A Force India tavaly egyetlen pontot sem szerzett, azonban Fisichella sokat vár az idei évtől, mikor reményei szerint minden esélyük meglesz arra, hogy feljebb kerüljenek a ranglétrán.

“Oly sok Forma-1-ben eltöltött szezon után, nem könnyű, mikor egy olyan éved van, mint a tavalyi volt” – mondta a 36 éves versenyző az autosport.com-nak. “Azonban továbbra is szeretem ezt a sportot, és szeretek forma-1-es autót vezetni.”

“A tavalyi év nehéz volt, de az idei sokkal biztatóbb. Ha egy jó szezonom lesz, és esélyt kapok a bizonyításra, akkor még egy ideig az F1-ben maradok” – folytatta Fisichella, aki szerint minden adott ahhoz, hogy pontokat szerezzenek, sőt elmondása szerint akár még egy meglepetés dobogó is összejöhet 2009-ben.

“Az idei évben, egy teljesen új autóval, bízunk abban, hogy versenyképesek leszünk, és gyakran pontokat szerezhetünk. A fő cél pedig miért ne lehetne a dobogó?”

“Azt nem mondhatom, hogy minden versenyen pontokat fogunk szerezni, de a tavalyi évben általában mindig az utolsó sorban voltunk, és teljesítményünk két másodperccel elmaradt az élen állókétól. A célunk most az, hogy csökkentsük ezt a különbséget, és megpróbáljunk a középmezőnyben lenni az idei évben” – tette hozzá az olasz pilóta.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!