Fisichellát meglepte a Force India teljesítménye - F1VILÁG.HU

Fisichellát meglepte a Force India teljesítménye

HIRDETÉS

Giancarlo Fisichellát lenyűgözte új csapata, a Force India pénteki edzéseken mutatott teljesítménye, ami nem csoda, hiszen az olasz versenyző a délutáni tréninget a kilencedik helyen fejezte be.

Giancarlo Fisichellát lenyűgözte új csapata, a Force India pénteki edzéseken mutatott teljesítménye, ami nem csoda, hiszen az olasz versenyző a délutáni tréninget a kilencedik helyen fejezte be.

Fisichella, aki a tavalyi évben még a Renault színeiben versenyzett, idén csatlakozott a kiscsapathoz, és első edzésnapján azonnal a kilencedik helyre repítette versenyautóját.

A római születésű pilóta boldogan nyilatkozott a pénteki edzéseket követően, és elmondta, véleménye szerint komoly fejlődésen mehet keresztül a Force India az idei szezonban.

“Minden rendben volt a mai nap, elégedett vagyok” – mondta Fisichella. “Rengeteget fejlődtünk a téli tesztidőszak alatt, és az új fejlesztésekkel úgy tűnik, hogy nem leszünk rosszak a szezonnyitón.”

“Elégedett vagyok az elvégzett munkával, kiválóan dolgoztunk az elmúlt időben, bár tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és rengeteg munka vár még ránk az idei évben” – tette hozzá az olasz pilóta.

A Force India tulajdonosa, Vijay Mallya dicsérő szavakkal illette Fisichellát, akinek az első napon nyújtott teljesítményével több, mint meg volt elégedve.

“Mondtuk, hogy a Force India komoly fejlődésen megy majd keresztül az idei évben, és úgy gondolom, hogy ezt a mai nap bizonyítottuk” – mondta az indiai milliárdos a Reutersnak adott nyilatkozatában.

“Rengeteget dolgoztunk a téli teszteken, és Giancarlo Fisichella érkezése komoly lendületet adott a csapatnak. Visszajelzései sokat segítettek a mérnököknek abban, hogy felgyorsítsák a fejlesztési folyamatot és minél könnyebben megtalálják az új autó helyes beállításait.”

“A csomagunk versenyképesnek tűnik, és ez az időeredményben is megmutatkozik. Az pedig, hogy mire leszünk képesek, csak idő kérdése, azonban abban biztos vagyok, hogy a szezon során sokat fogunk még fejlődni. Jó irányba haladunk, és ennek nagyon örülök” – magyarázta Mallya.

Fisichella hozzátette, elsődleges célja az, hogy a szezon első felében folyamatosan bekerüljön az időmérő második körébe, ám ha ez már a hétvégén megtörténne, nagyon boldog lenne.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!