Fittipaldi és Bearman is tesztel a Haasszal Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Fittipaldi és Bearman is tesztel a Haasszal Abu Dhabiban

Pietro Fittipaldi és Oliver Bearman is vezetheti majd a Haas versenyautóját a Forma-1-es csapatok szezonzáró tesztjén, Abu Dhabiban.

A tesztet az Abu Dhabi Nagydíjat követő kedden, azaz november 28-án tartják majd, a csapatok pedig két autóval körözhetnek majd, hiszen az egynapos gyakorlás hivatalosan gumitesztnek, valamint Fiatal Versenyzők Tesztjének is minősül.

A Haasnál Pietro Fittipaldi és Oliver Bearman is szolgálatban lesz: előbbi versenyző júliusban vezette utoljára a VF-23-ast a Pirelli gumitesztjén, ahol majdnem 700 km-t tett meg. Fittipaldi egyébként jövőre az IndyCar-sorozat mezőnyének állandó tagja lesz, jelenleg még a Haas hivatalos teszt- és tartalékversenyzője a Forma-1-ben.

Mindeközben Bearman — aki a Ferrari akadémiájának tagja, és idén eddig négy futamgyőzelmet is szerzett a Forma-2-es sorozatban — Mexikóvárosban kapott már lehetőséget a Haastól, ott a nyitóedzésen terelgethette az amerikai istálló versenyautóját, sőt, most pénteken, Abu Dhabiban is lehetőséget kap majd, ahol nem mellesleg az F2-es bajnokság utolsó fordulóját rendezik majd. Bearman a sorozatban jelenleg az összetettbeli 6. helyet foglalja el a Prema Racing versenyzőjeként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!