Flavio Briatore: Christian egy kicsit homokba dugja a fejét - F1VILÁG.HU

Flavio Briatore: Christian egy kicsit homokba dugja a fejét

HIRDETÉS
24.07.2005 Hockenheim, Germany,
Fernando Alonso, ESP, Renault F1 Team and Flavio Briatore, ITA, Renault, Teamchief, Managing Director - July, Formula 1 World Championship, Rd 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Grosser Mobil 1 Preis von Deutschland, GER, Hockenheimring Baden-W¸rttemberg, Podium - www.xpb.cc, EMail: info@xpb.cc - copy of publication required for printed pictures.

Fernando Alonso korábbi csapatfőnöke elmondta, hogy szerinte, miért döntött úgy a spanyol, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt. Az olasz szakember reagált Horner megjegyzésére is.

Alonso 2005-ben és 2006-ban a Briatore irányította Renault-val lett világbajnok.

Elmondom, miért döntött így Fernando: annak nem volt értelme, hogy a hetedik vagy a nyolcadik helyekért harcoljon. Ilyenkor egy versenyző a motivációját azért elveszíti. Az számomra meglepő, hogy nincs a Forma-1-ben egy olyan csapat, ahol egy ilyen tehetséges pilóta, mint Fernando versenyezhetne.” – mondta.

Briatore Christian Horner korábbi nyilatkozatára is reagált. A Red Bull csapatfőnöke ugyan elismerte a spanyol tehetségét, de úgy látja, amelyik istállónál van, mindig káoszt okoz azzal, hogy megosztja csapatát.

Christiannal barátok vagyunk, de egy kicsit homokba dugja a fejét. Ha van olyan csapat, amelyik a versenyzőjét nem tudja kezelni, akkor az pont az övé. Ricciardo is épp emiatt távozik. Fernandóval dolgoztunk együtt. Csapatjátékos volt, egy olyan tagja a csapatnak, aki a többi versenyző számára példa lehetett.

Sokan tudni vélik, Alonso az IndyCarban folytatja tovább pályafutását. De már az is felmerült, hogy a későbbiekben újra láthatjuk a spanyolt az F1-ben.

Először még ezt a szezont kell befejeznie a Forma-1-ben, és a WEC-et. Azt is megérteném, ha most egy kis szünetet tartana. Arról még túl korai lenne beszélni, hogy végleg visszavonul. Az F1-ben gyorsan történnek a dolgok. Soha ne mondd, hogy soha!” – tette hozzá az olasz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!