Folytatódott a Red Bull vesszőfutása az időmérőn - F1VILÁG.HU

Folytatódott a Red Bull vesszőfutása az időmérőn

HIRDETÉS

Igencsak kiábrándító eredményt értek el a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén a Red Bull versenyzője.


Igencsak kiábrándító eredményt értek el a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén a Red Bull versenyzője.

Daniil Kvyat a nyolcadik, Daniel Ricciardo pedig csak a tizedik helyről rajtolhat vasárnap, az elért eredmények pedig természetesen egyik versenyzőt sem töltik el elégedettséggel.

Kvyat például azt mondja, könnyen lehet, hogy a fejlesztések miatt egy kicsit összeszedetlenek voltak a hétvégén, a problémák pedig nagyban befolyásolták a csapat teljesítményét.

„Mindent beleadtam, de nem lehetek elégedett a nyolcadik hellyel” – mondta csalódottan az orosz tehetség.

„Talán még nem sikerült a legtöbbet kihoznunk a fejlesztésekből, de meggyőződésem, hogy a csapatnak sikerül összekapnia magát. Ezen a hétvégén nem volt egyetlen tiszta edzésünk sem, az időmérőn is voltak gondok, de lépésről-lépésre haladva oda fogunk érni.”

„A holnapi nap számít, még semmi sem dőlt el, szóval a nyolcadik helyről rajtolva az lesz a célom, hogy értékes pontokat szerezzek.”

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo egyelőre a válaszokat keresi: nem tudja, hogyan fordulhatott elő az, hogy az időmérő utolsó szakaszában rengeteg időt veszített a pálya utolsó szektorában, holott korábban kiválóan teljesített ott.

„Azt hiszem, a tizedik hely a legrosszabb időmérős eredményem, mióta csatlakoztam a csapathoz, szóval nem ez volt a legjobb nap” – mondta szintén keserűséggel a hangjában Ricciardo.

„Főleg a 3-as szektorban voltam nagyon frusztrált. A Q1-ben és a Q2-ben úgy éreztem, ebben a szektorban vagyok a legerősebb, de a végén fél másodpercet, vagy talán annál is többet veszítettünk itt. És nem igazán van magyarázatom arra, miért történt így.”

Hirdetés

„Nagyon csalódott vagyok a végeredménnyel, mert abban reménykedtem, hogy legalább a hetedik, vagy nyolcadik hely meglesz.”

„A harmadik edzésen megtett hosszú etapomon az autó következetes volt, az egyensúllyal sem voltak gondok, szóval a gumikat illetően jók lehetünk holnap. Az egyenesekben nem vagyunk elég gyorsak, szóval szükségünk lesz egy jó rajtra, és aztán megpróbálunk a stratégiával játszadozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!