Főnöke elégedett Schumacherrel, pontszerzést remél vasárnap - F1VILÁG.HU

Főnöke elégedett Schumacherrel, pontszerzést remél vasárnap

Elégedetten nyilatkozott Mick Schumacher teljesítményével kapcsolatban a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérő edzése után.

Miközben Kevin Magnussen már a Q1-ben kiesett szombaton, Schumacher a Q3-ba is beverekedte magát, ahol végül a 8. rajtkockát csípte el. A német pilóta az időmérő után azt mondta, meglepte őt az, hogy a top 10-ben végzett, de természetesen nagyon örül az eredménynek.

Schumacher számára különösen fontos a jó szereplés, hiszen a fiatal pilóta jelenleg is F1-es jövőjéért harcol, egyelőre pedig nem tudni, hogy meghosszabbítja-e szerződését a Haas csapatával, vagy esetleg más istállóhoz szerződik. Zandvoortban mindenesetre ezen a hétvégén ott lesz az istálló tulajdonosa, Gene Haas is, így egy erős pontszerzéssel sokat lendíthet majd a saját szekerén.

Főnöke, Günther Steiner a kvalifikációt követően elismerően nyilatkozott Schumacher teljesítményéről, és reméli, a vasárnapi futamon is a top 10-en belül tudnak maradni.

„Jó napunk volt ma, főleg amiatt, hogy Mick bejutott a Q3-ba – ez volt a célunk” – mondta a szakember. „Nyilván arra törekedtünk, hogy mindkét autóval bejussunk, de mondtam, hogy bármi előfordulhat, vagy kiesünk a Q1-ben, vagy bejutunk a Q3-ba – végül összejött mindkettő.”

„Szép volt Micktől, Kevin pedig egyszerűen nem volt elégedett a gyorskörében, és mivel nagyon szoros a mezőny itt, rendkívül nehéz dolgod van, ha nem tudsz 100 százalékosan eggyé válni az autóval.”

„Szerintem az autónk igazán jól teljesít, és tudjuk, hogy Kevin jó rajtoló, szóval talán tud varázsolni majd a startnál holnap. Összességében nagyon jó, hogy Mick a top 10-ből rajtol, remélhetőleg szerezni tudunk néhány pontot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!