Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve - F1VILÁG.HU

Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner szerint az, hogy Max Verstappen a versenyautóban ülve képes volt meghallani, ahogy csörög Helmut Marko telefonja a garázsban, jól mutatja, hogy a kétszeres világbajnok egy „más szinten” van jelenleg.

Az eset még a múlt hétvégi Spanyol Nagydíj második szabadedzésén történt, amikor a címvédő épp mérnökével, Gianpiero Lambiaséval beszélt a rádión. Verstappen ekkor hallotta meg, hogy csörög egy telefon a garázsban, majd rá is kérdezett arra: „Valakinek csörög a telefonja. Helmuté az?”

Mindez Horner szerint azt bizonyítja, Verstappennek elképesztő képessége van a részletekre való odafigyelésre.

„Azt gondolom, 2016-ban ő még nagyon nyers volt. Hihetetlen gyors, óriási, természetes tehetséggel megáldva. Ez a természetes sebessége és lenyűgöző képessége még ma is megvan. Viszont azt gondolom, ma már megvan a tapasztalata, lekerekítettsége és mentális képessége” – magyarázta a szakember.

„Amikor felismeri az autóban ülve azt, hogy csörög Helmut Marko telefonja, az is azt bizonyítja, hogy egy másik szinten van, és azt gondolom, az igazán izgalmas dolog vele kapcsolatban az, hogy még mindig jobbá válik.”

A vasárnapi versenyen Verstappen rendkívül magabiztos versenyzést mutatott be, és bár a versenypálya háromszori kiszélesítése miatt utolsó figyelmeztetést is kapott a versenyirányítástól, a Red Bull utasítását figyelmen kívül hagyva megfutotta a leggyorsabb kört. Horner azt mondja, nem lát problémát ebben, szerinte Verstappen és mérnöke, Gianpiero Lambiase kapcsolata olyan, mint egy jó ideje tartó házasság.

„A mérnöke csak tájékoztatta arról, hogy még egy lövése van, és büntetést kap, szóval ne kockáztasson a leggyorsabb körben” – mondta a csapatfőnök. „Olyan a kapcsolatuk, mint egy idős házaspárnak, majdhogynem azon vitáznak, melyik TV-csatornát nézzék.”

„De Max teljesen kontroll alatt tartott mindent. Tisztában volt a kockázattal, és képes volt kényelmesen megfutni a leggyorsabb kört azokkal a gumikkal, amik fent voltak az autóján.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!