Főnöke szerint Gasly az F1-es mezőny egyik legjobbja - F1VILÁG.HU

Főnöke szerint Gasly az F1-es mezőny egyik legjobbja

HIRDETÉS
Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt mondja, biztos benne, hogy versenyzőjük, Pierre Gasly sokakat meglepett azóta, hogy visszatért az istállóhoz. Szerinte a francia pilóta a mostani mezőny egyik legjobbja.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 05: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri prepares to drive on the grid ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 05, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // SI202109050883 // Usage for editorial use only //

Gasly 2019-ben volt Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, a fiatal pilótát azonban év közben visszaküldték a Toro Rossóhoz, mert nem voltak elégedettek teljesítményével.

Gasly azóta valósággal szárnyal: már abban az évben dobogóra állt a faenzai csapattal, tavaly pedig megszerezte első győzelmét is a ma már AlphaTauri néven szereplő istállóval.

Franz Tost azt mondja, neki soha nem voltak kétségei Gasly tehetségét illetően, de biztos benne, hogy a francia versenyző sokakat meglepett teljesítményével.

„Én mindig hittem benne. Azt gondolom, másokat viszont meglepett. És szerintem Pierre jelenleg a Forma-1 legjobb versenyzői közé tartozik” – fogalmazott a szakember.

Gasly a múlt hétvégi Holland Nagydíjon Max Verstappen és a két Mercedes mögött a 4. helyen ért célba, Tost pedig azt mondja, a fiatal tehetség „fantasztikus versenyt” futott.

„Mindent 100 százalékig kontroll alatt tartott, mert nem volt annyira könnyű verseny. Rengeteget kellett foglalkoznia a gumikkal, és eddig ez volt az egyik legkimértebb versenyzés Pierre-től. Csak azt mondhatom erre, hogy szép munka volt és gratulálok, mert fantasztikus teljesítményt mutatott.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy a 27. körben a bokszba hívtuk, mert a gumijai kezdték már feladni egy kicsit, és aztán meg kellett előznie Alonsót, ami egy nagyon-nagyon jó manőver volt. Utána pedig mindent nagyon profin és kimérten kezel, és a 4. helyen ért célba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!