Friss hírek

Főnöke szerint Gasly az F1-es mezőny egyik legjobbja

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt mondja, biztos benne, hogy versenyzőjük, Pierre Gasly sokakat meglepett azóta, hogy visszatért az istállóhoz. Szerinte a francia pilóta a mostani mezőny egyik legjobbja.

Gasly 2019-ben volt Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, a fiatal pilótát azonban év közben visszaküldték a Toro Rossóhoz, mert nem voltak elégedettek teljesítményével.

Gasly azóta valósággal szárnyal: már abban az évben dobogóra állt a faenzai csapattal, tavaly pedig megszerezte első győzelmét is a ma már AlphaTauri néven szereplő istállóval.

Franz Tost azt mondja, neki soha nem voltak kétségei Gasly tehetségét illetően, de biztos benne, hogy a francia versenyző sokakat meglepett teljesítményével.

„Én mindig hittem benne. Azt gondolom, másokat viszont meglepett. És szerintem Pierre jelenleg a Forma-1 legjobb versenyzői közé tartozik” – fogalmazott a szakember.

Gasly a múlt hétvégi Holland Nagydíjon Max Verstappen és a két Mercedes mögött a 4. helyen ért célba, Tost pedig azt mondja, a fiatal tehetség „fantasztikus versenyt” futott.

„Mindent 100 százalékig kontroll alatt tartott, mert nem volt annyira könnyű verseny. Rengeteget kellett foglalkoznia a gumikkal, és eddig ez volt az egyik legkimértebb versenyzés Pierre-től. Csak azt mondhatom erre, hogy szép munka volt és gratulálok, mert fantasztikus teljesítményt mutatott.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy a 27. körben a bokszba hívtuk, mert a gumijai kezdték már feladni egy kicsit, és aztán meg kellett előznie Alonsót, ami egy nagyon-nagyon jó manőver volt. Utána pedig mindent nagyon profin és kimérten kezel, és a 4. helyen ért célba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!