Főnöke szerint Gasly idén még tovább fejlődhet - F1VILÁG.HU

Főnöke szerint Gasly idén még tovább fejlődhet

Fantasztikus formát nyújtott a 2021-es Forma-1-es idény során Pierre Gasly, főnöke, Franz Tost ugyanakkor úgy látja, a francia pilóta idén még tovább javulhat.

Gasly tavaly a 9. helyen zárta az összetett pontversenyt az AlphaTaurival, pazar teljesítményével pedig számos alkalommal felhívta magára a figyelmet.

A 25 esztendős versenyző Bakuban a dobogóra is felállhatott, és szinte minden versenyen a pontszerző helyeken harcolt. Beszédes, hogy 22 alkalomból 16-szor rajtolt az első három sor valamelyikéből, ennek is köszönhetően pedig 110 pontot gyűjtött az idény során.

 

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost elismeri, Gasly ismét nagyot lépett előre, ám szerinte még van potenciál a franciában.

„Fantasztikus potenciál van benne, de ami fontos, hogy még mindig azt érzem, hogy tud fejlődni” – mondta a szakember.

„Ez döntő fontosságú, ha az ember ilyen szinten van, ha pedig versenyképes autót adunk alá 2022-ben, akkor 100 százalék, hogy oda fogja tenni magát. Most már megvan a tapasztalata az autó beállításához, a gumikezeléshez, tudja olvasni a versenyt, ami nagyon fontos, lehet ezt hallani a rádión azokból a kérdésekből, amiket feltesz.”

„Az elmúlt évben újabb nagy előrelépést tett, egy tényleg nagy előrelépést. És ha az autónk jól fog működni, oda fogja tenni magát.”

Gasly nemrégiben elismerte, csalódott amiatt, hogy a Red Bull nem ad neki egy második esélyt nagycsapatánál, hiszen az ő célja is az, hogy egy napon világbajnok legyen a Forma-1-ben.

Amikor a csapatfőnököt arról kérdezték, az AlphaTauri megadhatja-e Gaslynak azt, amire szüksége van álma megvalósításához, így felelt: „Attól függ, milyen összetevőket sikerül összeraknunk. Ha az autó jól működik, nem látom okát annak, miért ne tudnánk eredményesek lenni vele. De arról beszélni, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni…”

„Jó a csapatunk infrastruktúrája, egyre jobb és jobb lesz, de ha a Mercedesével, a Red Bull Racingével, a Ferrariéval, vagy a McLarenével vetjük össze, még lépésekkel hátrébb vagyunk. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem lehetünk sikeresek időről-időre a velük folytatott harcban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!