Főnöke szerint Schumachernek muszáj lesz gyorsulnia – F1VILÁG.HU

Főnöke szerint Schumachernek muszáj lesz gyorsulnia

HIRDETÉS
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint fontos volna, hogy versenyzőjük, Mick Schumacher megfelelő egyensúlyt találjon annak érdekében, hogy jól tudjon teljesíteni, miközben autóját sem töri össze.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 12: Mick Schumacher, Haas F1 Team, on the grid during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A német pilóta számára nehezen indult a 2022-es év, több komoly kárral járó balesetet is okozott, főnöke pedig a bakui hétvége előtt világossá tette, még egy nagyobb incidenst nem engedhet meg magának, máskülönben a jövője is veszélybe kerül.

Schumacher ugyan az Azeri Nagydíjon nem törte össze autóját, ám az eredmények tekintetében sem tudott nagyot alakítani: az utolsó helyről rajtolt, miután az időmérőn 1,1 másodperccel alulmaradt csapattársával, Kevin Magnussennel szemben, a versenyt pedig csak a 14. pozícióban fejezte be.

Miközben incidensmentes hétvégékre biztatja versenyzőjét, Günther Steiner csapatfőnök azt mondja, Schumachernek gyorsulnia kell.

„Kétségkívül nehéz helyzetben van jelenleg ő és a csapat is. Ez egy teljesítménysport, és mire van szükség egy ilyen sportban? Teljesítményre” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes portálnak.

„De azt gondolom, most jól csinálta, ha ugyanis újra összetörte volna itt, az nem lett volna jó. Inkább legyen ilyen, minthogy újra összetörje, és próbálkozzon valami olyasvalamivel, ami talán nem is lehet megcsinálni.”

Schumacher Bakuban elismerte, nem volt jó versenye, ez pedig nagyban köszönhető annak is, hogy műszaki gondok miatt pénteken nem tudott eleget körözni.

„Nem ilyen hétvégében reménykedtünk” – fogalmazott a német pilóta. „Szombattól kezdve egészen tiszta volt, ami jó. De mire megérkezel a szombathoz, már nehéz megítélni, hogy a beállítások jók-e, vagy nem. Mindössze egy edzésünk volt erre, és sajnos nem volt megfelelő a beállítás. Szóval ebből a szempontból be voltunk szorulva a versenyig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!