Friss hírek

Főnöke szerint Verstappen idén még érettebb versenyzést mutat

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Max Verstappen érettebb versenyzést produkál idén, köszönhetően a tavalyi év során szerzett tapasztalatoknak.

A holland pilóta 2021-ben óriási küzdelemben győzte le Lewis Hamiltont, és nyerte meg a világbajnoki címet, idén pedig jó esélye van arra, hogy meg is védje azt. Verstappen az eddigi kilenc versenyből hatot megnyert, és kényelmesen vezeti az összetett pontversenyt. Teljesítményével pedig természetesen csapata, a Red Bull is elégedett.

„Pokolian jó munkát végzett tavaly” – mondta Christian Horner az F1 Nation podcastnek. „Visszagondolva néhány versenyre, amit elképesztő nyomás alatt teljesített… Austin kiemelkedő számomra, mint az egyik verseny a bajnokság vége felé.”

Hirdetés
 

„De az idei versenyzés is kiváló, az autók pedig szorosabban tudják követni egymást. Ez látszott az eddigi 8 vagy 9 futam alatt. Szóval igen, határozottan épített a tavalyi év tapasztalataira, és látszik, hogy miután megnyerte a világbajnokságot, egyszerűen még érettebben vezet.”

Horner kitért rá, Verstappen a legutóbbi, kanadai versenyen is parádés teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően 46 pontra növelte előnyét saját csapattársával, Sergio Perezzel szemben.

„Kiemelkedően teljesített a legutóbbi hétvégén is. Azt gondolom, az első szabadedzés első körétől kezdve az élen állt végig. A verseny nem volt olyan sima, mivel a VSC a lehető legrosszabbkor jött számára, de megcsinálta, pedig nyomás alatt volt. A fontos az volt, hogy meglegyen a pályapozíció a verseny végére, és az utolsó VSC után nagyon nagy nyomás nehezedett rá a rendkívül gyors Ferrari miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!