Fontos válaszokat adhat a Mercedesnek az imolai fejlesztési csomag - F1VILÁG.HU

Fontos válaszokat adhat a Mercedesnek az imolai fejlesztési csomag

Óriási jelenetősége lesz annak a fejlesztési csomagnak, melyet a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon visz pályára a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff szerint ugyanis válaszokat kaphatnak arra, hogy az istálló idei versenyautóját miért ennyire „mérgező” vezetni.

A német istálló gyenge formában vágott neki a 2023-as F1-es idénynek, és már a bahreini szezonnyitón arról beszélt a csapatvezetés, hogy jelentősen át kell alakítaniuk versenyautójukat, a W14-es kódjelű modell ugyanis jelenlegi formájában zsákutca.

A csapat a szezon hatodik versenyhétvégéjére, Imolára tervez jelentős módosításokat: egy új padlólemezt, új felfüggesztést, és várhatóan új oldalszekrényeket is bevet majd. Bár a csapatnál nagyon bíznak abban, hogy az új csomaggal előre tudnak majd lépni, Toto Wolff szerint sokkal fontosabb lesz az, hogy válaszokat kapjanak az autó bizonyos problémáival kapcsolatban. A Mercedes-főnök nem számít jelentős ugrásra Imolában, hosszú távon viszont nagyon hasznos lesz majd az, ami megtanulnak.

 

„Kezelnünk kell a saját várakozásainkat, mivel egy olyan fejlesztési csomagot viszünk pályára, mely új felfüggesztés-alkatrészeket, karosszériaelemeket, és néhány egyéb dolgot is tartalmazni fog” – mondta a szakember. „Viszont az F1-ben eltöltött 15 évem során soha nem láttam, hogy feltalálták volna a csodaszert, melynek köszönhetően hirtelen fél másodpercet gyorsult. Szóval nagyon kétlem, hogy ez meg fog történni most.”

„Ám arra számítok, hogy bizonyos változókat lesöpörhetünk az asztalról, melyekkel kapcsolatban úgy gondoljuk, hogy nem értjük őket az autón. Remélem, hogy egy stabilabb platformmal dolgozhatunk tovább, és aztán látni fogjuk majd az alapokat, illetve azt, hogy merre juthatunk innen.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen változókat szeretne lesöpörni az asztalról, a Mercedes-főnök így felelt: „Azt gondolom, a leszorítóerőt hajszoljuk, és próbáljuk a lehető legjobb munkát végezni a mechanikai platform tekintetében. Bevezetünk egy új karosszériát, egy új padlólemezt, és készítünk egy új első felfüggesztést is – ez elég jelentős változás, óriási műtét. Rengeteget kell tanulnunk a virtuális világban.”

Mivel a Forma-1 csapatainak már el kell gondolkodniuk azon, hogy milyen irányt vesznek majd jövő évi, 2024-es autóikkal, Wolff elmondása szerint döntő jelentősége lesz annak, amivel Imolában szembesülnek majd jövő hétvégén.

„Ezért is van az, hogy az a fejlesztési csomag, amit pályára viszünk, segíteni fog bennünket abban, hogy meghatározzuk az irányt, és megértsünk bizonyos területeket, melyekről azt gondoljuk, szerepet játszhatnak abban, hogy az autónkat ennyire mérgező vezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Fontos válaszokat adhat a Mercedesnek az imolai fejlesztési csomag
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!