Force India: A gumik miatt csúsztunk le az ötödik helyről

Bob Fernley csapatfőnök-helyettes szerint a Force India alakulatának minden esélye meg lett volna arra, hogy megverje a McLarent 2013-ban, ha a Pirelli nem változtat abroncsain idény közben.


Bob Fernley csapatfőnök-helyettes szerint a Force India alakulatának minden esélye meg lett volna arra, hogy megverje a McLarent 2013-ban, ha a Pirelli nem változtat abroncsain idény közben.

Az olasz gumigyártó a Brit Nagydíjat követően döntött úgy, módosít abroncsainak szerkezetén, hogy megakadályozza a Silverstone-ban látott sorozatos defektek újbóli előfordulását.

Az angliai futamot követően a Force India előnye 22 pontnyi volt a McLarennel szemben a konstruktőrök versenyében, később azonban alulmaradt a wokingiakkal szemben, így végül csak a tabella hatodik helyén zárt.

„Minden esélyünk megvolt arra, hogy megverjük a McLarent” – mondta Bob Fernley csapatfőnök-helyettes az AUTOSPORT-nak.

„Akkor jelentős előnyünk volt a McLarennel szemben, kézben tartottuk teljesítményünket, szóval a gumihelyzet nagyon ártott nekünk.”

„A probléma az volt, hogy akkorra már elkezdtük a munkát a 2014-es autóval a szélcsatornában, a 2013-as modellt pedig már nem tudtuk visszavinni, úgyhogy azzal kellett operálnunk, ami rendelkezésünkre állt.”

Fernley ezzel együtt meg van elégedve mindazzal, amit csapata elért, hiszen a csapat elérte a kitűzött célt azzal, hogy a tabella hatodik helyén zárt.

„Azt gondolom, elértük, amit akartunk, hatodikak lettünk. Ez volt a célunk az év elején. Elég aggasztó volt a helyzet a gumik változását követően, de elég nagy eredmény az, hogy fejlesztések nélkül megvívtuk a kis csatánkat.”

A hajrában a Force India csapatát komolyan veszélyeztetette a nyári szünet után alaposan feljavult Sauber, az indiai, illetve abu dhabi remeklés azonban megmentette Bob Fernley alakulatát.

„Volt két remek eredményünk Indiában és Abu Dhabiban, ez pedig sokat segített. Agresszív és kockázatos taktikákat választottunk, de kifizetődtek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!