Friss hírek

Force India: Sokkal jobb autónk van, mint 2009-ben

Habár nem valószínű, hogy a Force India idén megismétli két évvel ezelőtti spái teljesítményét, a csapatot irányító Vijay Mallya mégis biztos abban, hogy ezúttal sokkal összeszedettebb autó áll rendelkezésükre.


Habár nem valószínű, hogy a Force India idén megismétli két évvel ezelőtti spái teljesítményét, a csapatot irányító Vijay Mallya mégis biztos abban, hogy ezúttal sokkal összeszedettebb autó áll rendelkezésükre.

Az indiai kiscsapat 2009-ben parádésan szerepelt Belgiumban, Giancarlo Fisichella a nehéz időjárási körülmények közepette megszerezte az első rajtkockát, a versenyen pedig Kimi Räikkönen mögött a második helyen ért célba.

Hirdetés
 

Akkoriban az istálló autója főként a kis leszorítóerőt igénylő pályákon volt igazán versenyképes, az azóta eltelt időszakban azonban a csapat keményen dolgozott azon, hogy valamennyi versenyhelyszínen ütőképes modellel álljon elő.

„Mindig nagy örömmel utazom Spába. Nem csak azért, mert ez egy hangulatos és történelmi helyszín, hanem azért is, mert rengeteg szép emléket őrzök arról a két évvel ezelőtti versenyről, amikor dobogóra állhattunk” – fogalmazott Vijay Mallya csapatfőnök, aki egyúttal elárulta, nagyon bízik abban, hogy a szezon második felében szép eredményeket érnek majd el.

„A nagy különbség azonban az, hogy idén egy olyan autóval érkezünk meg a Belga Nagydíjra, amely sokkal inkább össze van rakva. A múltban a legnagyobb erősségünk az egyenesben elért sebességünk volt, most viszont az autó minden területen erős. Ezt legutóbbi eredményeink is bizonyítják, hiszen az utolsó négy versenyen egy autóval mindig a Q3-ba jutottunk, az utolsó két futamon pedig 14 pontot gyűjtöttünk.”

„Szóval nagy reményekkel vágunk neki a szezon második felének. A versenyzők nagyon keményen hajtják egymást és rendkívül motiváltak. Az autó jó teljesítményt nyújt és készen állunk harcolni a nagy csapatokkal. Nehéz volt elképzelni, hogy ilyen helyzetben leszünk a rendkívül nehéz kezdés után, de én mindig hittem benne. Ha figyelembe vesszük, milyen versengés zajlik ma a Forma-1-ben, akkor a csapaton belül mindenki büszke lehet arra, ahol most tartunk.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy sok munka vár még ránk, hogy ez így is maradjon, és továbbra is nagy feladattal nézünk szembe a konstruktőri tabellát illetően. De az augusztusi szünet után felfrissülve térünk vissza és készen állunk arra, hogy ezen a hétvégén ismét jól szerepeljünk.”

A csapat német versenyzője, Adrian Sutil hozzátette, nagyon elégedett, hiszen az elmúlt időszakban a Force India autója igazán jónak mutatkozott, így optimistán várja a folytatást.

„Azt gondolom, újra versenyképesek lehetünk, hiszen az elmúlt néhány versenyen már megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá” – mondta Sutil.

„Úgy tűnik, van egy olyan autónk, amely jól működik mindenhol, és az időmérős tempónk is nagyon erős. Csak meg kell tartanunk a lendületet és továbbra is pontokat kell szereznünk.”

Csapattársa, Paul di Resta hozzátette, természetesen tudják, hogy riválisaik sem ülnek a babérjaikon.

„A spái egy olyan pálya, melyen hagyományosan jók vagyunk. És a közelmúltbéli formának köszönhetően minden okunk megvan azt hinni, hogy ott folytatjuk, ahol Magyarországon abbahagytuk” – mondta az újonc versenyző.

„Tudjuk, hogy riválisaink sem állnak meg, de még mindig keményen dolgozunk a fejlesztéseken, és eltökélt szándékunk, hogy annyi teljesítményt sajtoljunk ki az autóból, amennyit csak lehet, még mielőtt elkezdünk a jövő évre összpontosítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!