Fordulat: A Ferrari aláírt Leclerckel, már csak a bejelentésre várnak?

Fotó: Scuderia Ferrari
GP MESSICO F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Charles Leclerc, Ferrari, Mexican GP 2017

A legfrissebb információk szerint a Ferrari F1-es csapata már korábban aláírt Charles Leclerckel, és most már hiába hosszabbítanának Kimi Räikkönennel, ennek több akadálya is van…

Újabb fordulat a Räikkönen-Ferrari szerződéshosszabbítás kapcsán: a német Auto Motor und Sport című lap úgy tudja, hogy a Ferrari, pontosabban a július végén elhunyt volt elnök, Sergio Marchionne bizony már korábban aláírt Charles Leclerckel a 2019-es szezonra.

Räikkönen szerződéshosszabbítása – vagy legalábbis a vele kapcsolatos bejelentés – igencsak elhúzódik, és hiába várták a szurkolók, hogy stílusosan az Olasz Nagydíjon bejelentést tesz majd az istálló, ez egyelőre nem történt meg.

Hiába Räikkönen remek szereplése és monzai pole pozíciója, és a mostani vezetőség hiába akarja megújítani szerződését: nemcsak a jogi akadályok miatt nem tudnak szerződést hosszabbítani vele, de a dolgot az is nehezíti, hogy Leclerc menedzsere Nicolas Todt, éppen az FIA elnökének, Jean Todtnak a fia. Emellett erős érv az is, hogy Sergio Marchionne emlékére való tekintettel az olaszok nem akarják megváltoztatni a volt elnök döntését.

A legújabb információk szerint a Ferrarinál az is probléma, hogy nem tudják, mikor kommunikálják a hírt: nemcsak Maurizio Arrivabene ápol jó kapcsolatot a finn pilótával, de a rajongók is imádják őt, így nincs könnyű helyzetben az olasz istálló.

Csütörtökön Räikkönen úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja, mikor lesz bejelentés, a csapat döntésére vár – a Ferrari új ügyvezetője viszont elmondta Monzában, hogy egyelőre még tartanak az egyeztetések.

Ha igazak a fenti hírek, Räikkönen 8 év után jövőre elhagyja a Ferrarit, és helyére a 21 éves Leclerc kerülhet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!