Friss hírek

Fordulat: Ha Massa marad, Bottas mehet a Mercedeshez

A Williams Forma-1-es csapata először ismerte el, hajlandó megfontolni azt, hogy elengedje Valtteri Bottast a Mercedeshez 2017-re. Ehhez azonban az kell, hogy Felipe Massa folytassa pályafutását jövőre.


A Williams Forma-1-es csapata először ismerte el, hajlandó megfontolni azt, hogy elengedje Valtteri Bottast a Mercedeshez 2017-re. Ehhez azonban az kell, hogy Felipe Massa folytassa pályafutását jövőre.

A Williams Forma-1-es csapata először ismerte el, hajlandó megfontolni azt, hogy elengedje Valtteri Bottast a Mercedeshez 2017-re.

Hirdetés
 

A finn versenyző iránt élénken érdeklődik a német istálló, mely szeretne megfelelő utódot találni a szezon végén visszavonulását bejelentő világbajnoknak, Nico Rosbergnek.

Bár korábban arról szóltak a hírek, a Williams határozottan elutasította a Mercedes ajánlatát, Claire Williams csapatfőnök-helyettes a BBC Sportnak ma elismerte, ha találnak egy “tapasztalt és hitelt érdemlő” helyettest, hajlandóak elengedni Bottast.

“Örömmel látom, hogy egy olyan csapat, mint a Mercedes, Nico potenciális utódjaként tekint Valtterire” – mondta a szakember.

“Mindig is tudtuk, hogy Valtteri egyike a sportág legnagyobb tehetségeinek, és büszkék vagyunk arra, hogy a bajnoki éllovasok is felismerték ezt. Viszont a Williamsnek is megvannak a maga ambiciói, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindig a lehető legjobb lehetőségeket kínáljuk csapatunknak az előrelépéshez.”

“Csak akkor változtatunk, ha a Williams ugyanolyan erős helyzetben marad ahhoz, hogy teljesítsen és fejlődjön 2017-ben.”

“Csak abban az esetben engedjük el Valtterit, ha elérhető lesz egy tapasztalt és hitelt érdemlő versenyző, például egy olyasvalaki, mint Felipe Massa. Bárhogy is döntünk, az a csapat érdekeit kell, hogy szolgálja.”

A Williamsnél olyannyira komolyan gondolják Massa visszacsábítását, hogy a hírek szerint előrehaladott tárgyalásokat is folytatnak a szezon végén visszavonult brazillal. Massa egyébként visszavonulásának bejelentésekor úgy nyilatkozott, csak az F1-ből távozik, a versenyzést folytatni kívánja a jövőben is.

Bár a Williams első körben visszautasította a Mercedes ajánlatát, a tárgyalások tovább folynak Bottas szerződtetéséről.

A Mercedes szóvivője egyébként csütörtökön úgy fogalmazott, leghamarabb csak jövő januárban lesz döntés arról, ki veszi át Nico Rosberg helyét a csapatnál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!