Fordulat: Mégis Honda-motort kap jövőre a Red Bull? - F1VILÁG.HU

Fordulat: Mégis Honda-motort kap jövőre a Red Bull?

HIRDETÉS

Meglepő választ adott a Red Bull jövő évi motorjaival kapcsolatos kérdésre Abu Dhabiban Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.


Meglepő választ adott a Red Bull jövő évi motorjaival kapcsolatos kérdésre Abu Dhabiban Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

Ahogyan arról a napokban az F1Világ.hu is beszámolt, a Red Bull biztosan ott lesz a Forma-1-es rajtrácson 2016-ban, mivel a csapatfőnök elmondása szerint sikerült megállapodniuk egy motorgyártóval a következő idényre.

Bár az F1-es paddockban mindenki kész tényként közölte, a Red Bull a Renault-val folytatja jövőre is, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon meglepő választ adott a BBC televízió ezzel kapcsolatos kérdésére.

„Nem hinném, hogy Ron Dennis túlzottan boldog lesz” – mondta a szakember, amikor a csapat jövő évi erőforrásairól kérdezték.

Mint ismert, Ron Dennis, a McLaren elnöke minden követ megmozgatott azért, hogy a Red Bull ne tudjon megállapodni a wokingi gárda idei kizárólagos motorpartnerével, a Hondával, és sokáig úgy tűnt, erőfeszítéseit siker koronázta.

Dennis még Abu Dhabiban is úgy fogalmazott, a Honda is egyetértett abban, hogy nincs elég kapacitásuk arra, hogy még egy istállót ellássanak erőforrásokkal.

„Miután növelte költségvetését a Forma-1-ben, a Honda nem látott gazdasági logikát abban, hogy felkaroljon még egy csapatot. Valakinek azonban meg kellett hoznia egy világos döntést, én pedig felvállaltam ezt” – mondta a McLaren elnöke.

„A Honda is teljes mértékben egyetértett abban, hogy nincs kapacitásunk arra, hogy szállítsunk még egy csapatnak, valakinek azonban fel kellett állnia, hogy kimondja, ’márpedig ez nem fog megtörténni’.”

A Red Bull várhatóan a jövő héten tesz bejelentést arról, milyen motorokat használ majd 2016-ban a Forma-1-ben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!