Friss hírek

Fordulat: Mégis lehet F1-es Kínai Nagydíj 2023-ban

Bár néhány héttel ezelőtt bejelentették, hogy a Forma-1-es Kínai Nagydíjat idén sem lehet megrendezni, lapinformációk szerint most mégis elképzelhető az, hogy a száguldó cirkusz ellátogat majd Sanghajba.

Kínában utoljára 2019-ben rendeztek futamot, a mezőny a koronavírus-járvány miatt azóta nem tudott ellátogatni az országba. A tervek szerint 2023-ba visszatért volna a száguldó cirkusz, december elején azonban a Forma-1 vezetősége bejelentette, a szervezőkkel és a hatóságokkal közösen úgy döntöttek, hogy a következő szezon programjából is törlik az eseményt.

A döntést akkor a koronavírus-helyzettel indokolták, a bejelentés óta azonban Kínában számos, a járvánnyal kapcsolatos intézkedést visszavontak, január 8-tól pedig már a külföldről érkezőknek sem kell karanténba vonulniuk, számos sporteseményt pedig már a helyszínen izgulhatnak végig a rajongók.

Hirdetés
 

A RacingNews365.com című internetes lap szerint az F1-es Kínai Nagydíj megrendezéséért felelős Juss Sports most azon dolgozik, hogy 2023-ban mégis meg tudják tartani versenyüket – méghozzá az eredeti, április 16-i időpontban. Állítólag már egyeztetnek is ezzel kapcsolatban a királykategória illetékeseivel.

A Kínai Nagydíj szerződését egyébként 2021 novemberében hosszabbították meg 2025-ig. Az első versenyt még 2004-ben tartották meg a sanghaji versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!