Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
empty grandstands, gradins, during the Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark 2020, Styrian Grand Prix from July 10 to 12, 2020 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Antonin Vincent / DPPI

Fordulat: Mégsem lehetnek nézők az imolai F1-es versenyen

Fordulat: Mégsem lehetnek nézők az imolai F1-es versenyen

Az olasz hatóságok az utolsó pillanatban úgy döntöttek, mégsem engednek be nézőket a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra.

Az imolai versenypálya korábban engedélyt kapott arra, hogy 13 ezer belépőjegyet értékesítsen a most hétvégén esedékes versenyre, Giuseppe Conte olasz miniszterelnök azonban a héten új koronavírus-járvány elleni intézkedésekről döntött.

Ezek keretében szigorítottak a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályozásokon, este 18 óra után pedig nem lehetnek nyitva az éttermek és a kávézók sem.

Az elmúlt napokban Emilia-Romagna régió vezetője, Stefano Bonaccini személyesen egyeztetett a miniszterelnökkel, valamint az egészségügyi miniszterrel a hétvégi F1-es verseny kapcsán, ám végül az a döntés született, hogy nem lehetnek nézők Imolában.

A versenyszervezők egyébként alapos tervek dolgoztak ki azért, hogy a rajongók biztonságosan megtekinthessék a Forma-1-es küzdelmeket, azonban nem értékesítették mind a 13 ezer jegyet, mivel számítottak arra, hogy egy késői döntéssel végül új szabályozás léphet életbe.

„A kormány kitiltotta a rajongóinkat, és nagyon csalódottak vagyunk emiatt” – mondta az imolai pálya főnöke, Uberto Selvatico Estense a Motorsport.com című lapnak. „Nagyon sajnáljuk a döntésünkkel járó kellemetlenségeket.”

„Emilia Romagna kormányzója az egészségügyi miniszterrel egyeztetett, de megtagadták a rendelet enyhítését. Nem könnyű megmagyarázni a rajongóknak, hogy a kormány álláspontja ilyen rövid idő alatt változott, hiszen alig 1 hete engedték meg, hogy beengedjük a nézőket.”

„Nagyon késő van már, 4 napunk van az eseményig, szóval nagyon rövid idő alatt kell elmondanunk az embereknek, hogy nem tudjuk beengedni őket. El kell magyaráznunk most a nézőknek, hogy nincs kétség a jegyek megtérítésével kapcsolatban.”

„Biztosan lesz probléma néhány emberrel, akik megpróbálnak majd bejutni. Elvégre megvásárolták a jegyüket, és nem értik, miért lesznek kizárva.”

A Forma-1 szóvivője hozzátette: „Reménykedtünk abban, hogy lehetnek rajongók ezen a hétvégén, de teljesen megértjük és tiszteletben tartjuk a hatóságok döntését. Bízunk abban, hogy a rajongók otthonról is élvezni fogják a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!