Fordulóponthoz érkezhet a Ferrari a Francia Nagydíjon?

Fotó: Scuderia Ferrari
GP CANADA F1/2019 - SABATO 08/06/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
A Francia Nagydíj pénteki szabadedzésein kiderül, jó irányba haladtak-e a fejlesztésekkel a Ferrarinál: Sebastian Vettel szerint már nincs sok idejük arra, hogy fordítsanak az erőviszonyokon.

Kulcsfontosságú versenyhez érkezett a Ferrari, habár ez már több alkalommal elhangzott az idei szezonban. Az olaszok nagy várakozásai, melyek szerint a világbajnoki címet szeretnék megszerezni 2019-ben, nem jöttek be, így folyamatosan azon dolgoznak, hogy utolérjék a Mercedest. 

A Ferrari lemaradása már 123 pont a Mercedes mögött, Sebastian Vettel pedig 62 pontos hátrányban van az élen álló Lewis Hamiltonhoz képest. A hétvégi Francia Nagydíj az idei versenynaptár nyolcadik állomása, és a csapat abban bízik, hogy fordulóponthoz érkezhetnek. 

A Ferrari nagy fejlesztési csomaggal érkezett Franciaországba, amellyel az eddigi gyenge pontjaikat igyekeztek kijavítani. A hírek szerint az olaszok úgy gondolják, ez sikerült, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azonban elmondta, ez nem jelenti azt, hogy rögtön nyerni fognak

„Ehhez még szükségünk lesz még két-három fejlesztésre” – mondta a szakember. 

Vettel elmondta, fontos feladatuk lesz a pénteki szabadedzéseken, hogy a Franciaországba hozott fejlesztéseket teszteljék, és megfelelő információkat gyűjtsenek róluk. 

„Ez az a nap lesz, amikor rá kell jönnünk, hogy stimmel-e az irány” – mondta Vettel, akinek autójára továbbfejlesztett első vezetőszárny, padlólemez, fékhűtés kerül, valamint a hátsó vezetőszárny véglapjain is módosítottak. 

„Pénteken kipróbálunk néhány dolgot. Itt mindenféle kanyar van, olyanok is, amelyekkel problémáink voltak legutóbb. Reméljük, hogy a gyenge pontjaink módosításával előrébb léphetünk. 

A Ferrari a Brit és a Német Nagydíjra is fejlesztéseket tervez, azonban Vettel szerint gyorsan kell fordítaniuk, ha még versenyben akarnak maradni az idei bajnokságban. 

A 10. versenytől nehéz lesz. Nem kell matematikai zseninek lenni, ha ránézünk a hátrányunkra és a fennmaradó versenyek számára…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!