Forma-1-es üzemanyag a közutakon (x) - F1VILÁG.HU

Forma-1-es üzemanyag a közutakon (x)

A Shell Hungary Zrt. 2017. június 5-én kezdi meg az újgenerációs Shell V-Power üzemanyagok forgalmazását.

A Shell Hungary Zrt. 2017. június 5-én kezdi meg az újgenerációs Shell V-Power üzemanyagok forgalmazását.

A Shell Hungary Zrt. 2017. június 5-én kezdi meg az újgenerációs Shell V-Power üzemanyagok forgalmazását.

Mostantól minden Shell benzin és dízel üzemanyag tartalmazza az új DYNAFLEX technológiát2 a hatékony motorteljesítményért. Az új Shell üzemanyagok több mint 5 évig tartó, több tízezer órányi kutatási és fejlesztési tevékenység eredményeként születtek meg. Az új Shell V-Power üzemanyagok megfelelnek a régebbi és az új, hatékonyabb nagyobb törődést igénylő motoroknak is.

 

„Jelentős technológiai mérföldkő ez, amely komoly változást hozott üzemanyagaink összetételében, és a Shellnél mindenki számára kiemelten fontos esemény, hogy bemutathatjuk az új, DYNAFLEX technológiával továbbfejlesztett, Shell V-Power üzemanyagainkat. Az új Shell V-Power üzemanyagok nemcsak a motor állapotát javíthatják, hanem az üzemanyagból kinyerhető energia maximalizálását is segíthetik3, ezáltal hatékonyabbá téve őket, hogy vásárlóink gondtalanul élvezhessék utazásaikat. Hiszek abban, hogy nem csak az számít hová megyünk, hanem az is, hogyan jutunk el oda” – mondta Juhász Péter a Shell Hungary magyarországi értékesítési menedzsere.

Az új DYNAFLEX technológiát tartalmazó Shell V-Power üzemanyagok segíthetnek az üzemanyag-ellátó rendszer fő alkatrészeit – például a beömlőszelepeket és/vagy üzemanyagfecskendőket – a teljesítménycsökkentő lerakódásoktól megóvni illetve megszabadítani, és ennek köszönhetően hozzájárulhatnak a motor hatékonyabb működéséhez. Az új Shell V-Power benzin üzemanyagok a korábbi formulához képest kétszer akkora mennyiségben tartalmaznak súrlódáscsökkentő összetevőt, és emellett 20 %-kal több tisztító molekulát tartalmaznak az előző Shell-V-Power benzin üzemanyagok formulájához képest. Az új Shell V-Power Diesel új szennyeződésbontó összetevőket tartalmaz a tiszta és hatékony motorért.

„Az elmúlt években az autógyártók mindent megtettek a motorok hatékonyságának növelése érdekében. A mi feladatunk az, hogy olyan üzemanyagokat kísérletezzünk ki, amelyek a modern közlekedés adta szélsőséges körülmények között is megfelelően működnek, hogy az emberek a legtöbbet hozhassák ki járműveikből” – mondta Johanne Smith, a Shell üzemanyag fejlesztő-mérnöke.

A Shell V-Power üzemanyagot a társaság a legendás Scuderia Ferrari F1-es csapatával együttműködésben fejlesztette ki, és használatát a Ferrari csapata is ajánlja. A versenypályán a Ferrari versenyautóit hajtó üzemanyag 99%-ban azonos típusú összetevőket tartalmaz, mint a közútra készült Shell V-Power Racing 100 üzemanyagunk.

2017. június 5-én indul a Shell integrált globális marketing kampányának helyi adaptációja Magyarországon, amely a Forma-1 izgalmas világát felhasználva népszerűsíti az új Shell üzemanyagokat. A Scuderia Ferrari F1® csapat pilótája, Sebastian Vettel, aki maga is szerepel a kampányban, a következőket mondta: „Az üzemanyagok teljesítménye nagyon fontos szerepet játszik a Forma-1-es sikereimben, az autóm teljesítményétől egészen az elérhető időeredményekig, mindenre hatással van. Nagyszerű dolog, hogy a rajongók bepillantást nyerhetnek a Ferrarimat mozgató tudomány és technológia különleges világába és abba a lelkiállapotba, amelybe a versenyre való előkészület során kerülünk. Jó érzés tudni, hogy a Shell V-Power teljesítményének és hatékonyságának pályatesztjeiből, amelyeket mi végzünk, később a közutakon autózók profitálhatnak.”

Az új Shell üzemanyagokról

Tisztító hatás

Napjainkban a motorok térfogata csökkenő tendenciát mutat, és a korábbinál szélsőségesebb körülmények között működnek (például az üzemanyag-befecskendezési nyomás akár 2000 bart is elérhet), ami az üzemanyagok számára nem kifejezetten ideális. Ez kedvez a teljesítményt csökkentő lerakódások képződésének az üzemanyag-ellátó rendszer fontosabb alkatrészein, például a szívószelepeken vagy injektor fúvókákon. A lerakódások nehezen távolíthatók el és megakadályozzák a motor optimális működését. Az innovatív DYNAFLEX technológiánkkal továbbfejlesztett üzemanyagaink segíthetnek az üzemanyag-ellátó rendszer fontosabb alkatrészeinek tisztán tartásában, a teljesítményt csökkentő lerakódások eltávolításában, a motor hatékonyabb működtetésében3. Az új Shell V-Power benzin a jelenlegi Shell FuelSave Euro95 benzinhez képest háromszor több tisztító összetevőt, míg az előző Shell V-Power benzin formulájához képest 20 százalékkal több tisztító molekulát tartalmaz.

Súrlódáscsökkentés

A súrlódáscsökkentő technológia a benzinben segíthet csökkenteni a motor alkotórészei között fellépő súrlódást, már az első tankolást követően4. Miért fontos ez? Mert a súrlódás során energiaveszteség lép fel, és ezáltal csökken a jármű mozgatására rendelkezésre álló energia mennyisége. A Shell V-Power benzin üzemanyagokban található új súrlódáscsökkentő összetevő segíti a motor megfelelő részeinek szabadabb mozgását, és kétszer annyi súrlódásmódosító molekulát tartalmaz mint az előző Shell V-Power benzin üzemanyagok formulája. Az új Shell V-Power benzin üzemanyag a DYNAFLEX technológiára épül, amely már az első tankolást követően segíthet a motor megfelelő részein a súrlódás csökkentésében.

Az új Shell V-Power benzin üzemanyagok célja, hogy hozzájáruljanak az egyébként nehezen kenhető motoralkatrészek közötti súrlódás csökkentéséhez – a kevesebb energiaveszteség pedig hatékonyabb működést jelent. Shell V-Power benzin üzemanyag háromszor több súrlódást csökkentő összetevőt tartalmaz, mint a Shell FuelSave Euro95 benzin.

Motorhatékonyság

Képzelje el, milyen érzés lenne sártól cuppogó cipőben futni, ami még a bokáját is dörzsöli. Majdnem biztos, hogy nem tudná élete legjobb idejét futni benne. A Shell összes új üzemanyaga tartalmazza az új DYNAFLEX technológiát a hatékony motorteljesítményért3. A tisztító technológia segítheti az üzemanyagból kinyerhető energia maximalizálását, és javíthatja a motor állapotát3. A z új Shell benzin és dízel üzemanyagok segíthetik autója motorjának tisztítását3, hogy ne kelljen „sáros cipőben” rajthoz állnia.

A Ferrari ajánlásával

A Shell V-Power az egyetlen, a Ferrarival közösen tervezett, és a Ferrari által ajánlott üzemanyag. A Scuderia Ferrari versenycsapat által használt Shell V-Power versenyüzemanyag 99%-ban azonos típusú összetevőket tartalmaz, mint a Shell V-Power Racing 100 utcai üzemanyagunk.

Az új Shell V-Power üzemanyagok 2017. június 5-től kaphatóak, további információk a www.shell.hu honlapon találhatók.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!