Forma-1-es versenyt rendezne Madrid - F1VILÁG.HU

Forma-1-es versenyt rendezne Madrid

HIRDETÉS
Szívesen rendezne Forma-1-es versenyt a jövőben Madrid, a spanyol főváros pedig erről már a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatóját, Stefano Domenicalit is tájékoztatta.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Miami Grand Prix, Saturday 7th May 2022. Miami International Autodrome, Miami, Florida, USA.

A madridi verseny ötlete már 8 évvel ezelőtt is felmerült, 4 éve pedig ugyancsak felreppentek hírek azzal kapcsolatban, hogy a Forma-1-es Spanyol Nagydíj a fővárosba költözik, miután azonban a jelenlegi versenyhelyszínnek, Barcelonának 2026 végéig érvényes szerződése van, biztosnak tűnik, hogy a futamot még évekig a katalán ringen tartják.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Madrid nem próbálhat bekerülni az F1-es naptárba, Enrique Lopez, madridi közösségi miniszter pedig állítólag a héten levélben tájékoztatta a Forma-1 első emberét, Stefano Domenicalit arról, hogy a spanyol főváros elkötelezett a projekt mellett.

Levelében azt írta, egy madridi verseny a Forma-1 összes érdekeltje számára izgalmas sportesemény lehetne, és természetesen a régió szempontjából is nagyon jól jönne.

„Szeretném megerősíteni elkötelezettségünket Önök és a projekt iránt, valamint hajlandóságunkat arra, hogy aláírjuk a megfelelő megállapodásokat a verseny népszerűsítésére, és egy nagyszerű sport- és szórakoztató esemény megrendezésére” – áll a hivatalos levélben. „Készen állunk a közös munkára, hogy Madridba hozzuk a Forma-1-et.”

Azt már korábban Stefano Domenicali is elárulta, óriási az érdeklődés a versenyrendezés iránt, a jelenlegi Concorde Egyezmény értelmében azonban legfeljebb 24 nagydíjat rendezhetnek meg. A 2023-as versenynaptárban pedig már Katar és Las Vegas, valamint a hírek szerint Dél-Afrika is szerepelni fog.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!