A Forma-1 nem akarja elveszíteni a Hondát - F1VILÁG.HU

A Forma-1 nem akarja elveszíteni a Hondát

HIRDETÉS
Fotó: Autodromo Nazionale di Monza

A Forma-1 vezetősége minden követ megmozgat azért, hogy 2018-ban is a királykategóriában tartsa a Hondát.

A japán gyártó McLarennel való partnersége jó eséllyel véget ér az idei szezon végén, miután a wokingi gárdánál nagyon elégedetlenek az elmúlt évek sikertelensége miatt.

A McLaren Renault-motorokra váltana 2018-ban, a franciák azonban csak abban az esetben látnák el erőforrásaikkal a brit istállót, ha a Toro Rosso Honda-motorokra váltana – ebben az esetben ugyanis nem kellene növelniük partnercsapataik számát.

Ha a Toro Rosso és a Honda nem tud megállapodni, azzal nemcsak a McLaren jövője, de a Honda F1-ben maradása is kérdésessé válhat.

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt nemrég levelet írt a Honda ügyvezetőjének, Hacsigo Takahirónak, melyben biztosította őt támogatásáról.

Mindez azt követően történt, hogy Todt nemrég egyeztetett az F1 elnökével, Chase Carey-vel, valamint a Honda egyik főnökével, Jamamoto Maszasival.

Az F1 kereskedemi főnöke, Sean Bratches azt mondja, az, ha a Honda a Forma-1-ben maradna, mindenki számára előnyös lenne, és biztos benne, hogy sikerül megoldást találniuk.

„Nem akarjuk elveszíteni a Hondát” – mondta a szakember az Autosportnak. „A Honda hosszú távú és értékes partnere az F1-nek.”

„Mindent megpróbálunk, hogy arra ösztönözzük az érintett feleket, tartsák a Hondát a sportban, mert úgy hisszük, hogy óriási lehetőségek várnak mindenkire, akik az F1-ben érrdekeltek.”

Hirdetés

„Mindenkire szükségünk van ebben a sportban, hogy jó legyen az üzlet. A mi filozófiánk az, hogy nagyon átláthatóan bonyolítjuk le az üzleti tevékenységeinket, különös tekintettel a kommunikációra.”

„Nincsenek rejtett napirendjeink. Nagyon optimisták vagyunk azt illetően, hogy valamit ki tudunk találni.”

Bár a Toro Rossónál eredetileg a monzai hétvégét tűzték ki határidőül a jövő évi motorszerződés véglegesítésére, a McLarennél bíznak abban, hogy még ennek a hétnek az elején sikerül dűlőre jutni a kérdésben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!