Forma-1: Nem mondtunk még le a fordított rajtrácsos sprintfutamokról! - F1VILÁG.HU

Forma-1: Nem mondtunk még le a fordított rajtrácsos sprintfutamokról!

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, nem mondtak még le arról, hogy 2021-ben kipróbálják a fordított rajtrácsos sprintfutamok ötletét – főleg azok után, hogy az Olasz Nagydíjon a felkevert mezőny komoly izgalmakat tartogatott.
Max Verstappen, Red Bull Racing RB16, battles with Sergio Perez, Racing Point RP20

A múlt vasárnapi, monzai versenyen a piros zászlós versenymegszakítás, illetve Lewis Hamilton büntetése miatt alaposan összekavarodott a mezőny, a versenyt pedig végül az AlphaTauri pilótája, Pierre Gasly nyerte meg Carlos Sainz és Lance Stroll előtt.

Még az idei szezont megelőzően merült fel annak ötlete, hogy bizonyos versenyhelyszíneken a szombati időmérő edzéseket olyan sprintfutamok váltanák, melyeken a rajtsorrendet a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje határozná meg.

A sprintfutamok eredménye aztán a vasárnapi főverseny rajtsorrendjéről döntött volna.

Bár több istálló – köztük a Red Bull és a Ferrari – megszavazta a javaslatot, a Mercedes ellene voksolt, így az idei évben nem tudták azt kipróbálni a Forma-1-ben.

Ross Brawn viszont azt mondja, nem mondtak még le róla, így a jövő év tekintetében újra nekifutnak majd.

„Monza is esélyes volt arra, hogy fordított rajtrácsos sprintfutamot rendezzünk rajta, amikor fontolgattuk, hogy kipróbáljuk a formátumot idén” – mondta a Forma-1 sportigazgatója.

„Sajnos nem jutottunk el odáig, de ez a koncepció még mindig olyasvalami, amivel mi és az FIA szeretnénk előre jutni a következő hónapokban, és megvitatni a csapatokkal a következő évre.”

„Úgy hisszük, hogy a vasárnapi verseny megmutatta, milyen izgalmat tud kínálni a felkevert mezőny, és mivel a jövő évi autók ugyanolyanok lesznek, mint az ideiek, a rajongóknak hasonló drámát szolgáltathatnánk, mint amit láttak ezen a hétvégén, Monzában.”

„Természetesen egy fordított rajtrácsos sprintfutamra a csapatok másképp állítanák be autóikat. Momentán a Mercedes úgy állítja be autóit, hogy megfussa a leggyorsabb kört, és aztán kontrollálja a versenyt az élen. Ha tudják, hogy előzniük kell, akkor változtatnak ezen a hozzáálláson.”

Hirdetés

„Tovább folytatjuk az új formátumok kiértékelését, a célunk ezzel az, hogy javítsunk a show-n, ugyanakkor mindig megőrizni a Forma-1 DNS-ét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!