Fotó: A Ferrari Szingapúrban is hülyét csinál az FIA-ból - F1VILÁG.HU

Fotó: A Ferrari Szingapúrban is hülyét csinál az FIA-ból

HIRDETÉS
Fotó: F1VILÁG

Továbbra is megpróbálja eltakarni az autójára helyezett fedélzeti kamera képét a Ferrari Forma-1-es csapata – az olasz istálló ellen már nemrég fellépett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ám úgy tűnik, a csapat még mindig titkolózni akar.

A Scuderia az elmúlt időszakban rendre egy szárazjéggel teli sárga zsákot pakolt versenyautóira, mely kitakarta a fedélzeti kamerák képét.

A csapat hivatalos indoklása szerint a zsák a fedélzeti kamera elektronikájának hűtésére szolgált, ám egyes vélemények szerint a cél leginkább az volt, hogy a riválisok ne láthassák versenyautóik kormányait, illetve kijelzőit.

Az FIA az Olasz Nagydíj előtt utasította arra a Ferrarit, a továbbiakban ne takarja ki a fedélzeti kamerák képét az említett szárazjeges megoldással a versenyek, illetve az edzések előtt.

Monzában a Ferrari mégis trükkhöz folyamodott: nemes egyszerűséggel egy esernyőt helyeztek a cockpit fölé.

A Szingapúri Nagydíj helyszínére pedig már az olaszok egy jóval kifinomultabb megoldással érkeztek: az autó légbeömlőjére egy hűtésre szolgáló eszközt helyeztek, mely funkcióját tekintve épp ugyanolyan, mint azok a megoldások, melyeket a rivális csapatok használnak. A különbség viszont, hogy a Ferrari úgy alakította ki az eszközt, hogy az pont eltakarja az autó tetején elhelyezett fedélzeti kamerát…

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!