Fotó: A Ferrari Szingapúrban is hülyét csinál az FIA-ból

Fotó: F1VILÁG
Hungaroring, In-season testing, Day 2 Kimi Räikkönen Ferrari

Továbbra is megpróbálja eltakarni az autójára helyezett fedélzeti kamera képét a Ferrari Forma-1-es csapata – az olasz istálló ellen már nemrég fellépett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ám úgy tűnik, a csapat még mindig titkolózni akar.

A Scuderia az elmúlt időszakban rendre egy szárazjéggel teli sárga zsákot pakolt versenyautóira, mely kitakarta a fedélzeti kamerák képét.

A csapat hivatalos indoklása szerint a zsák a fedélzeti kamera elektronikájának hűtésére szolgált, ám egyes vélemények szerint a cél leginkább az volt, hogy a riválisok ne láthassák versenyautóik kormányait, illetve kijelzőit.

Az FIA az Olasz Nagydíj előtt utasította arra a Ferrarit, a továbbiakban ne takarja ki a fedélzeti kamerák képét az említett szárazjeges megoldással a versenyek, illetve az edzések előtt.

Monzában a Ferrari mégis trükkhöz folyamodott: nemes egyszerűséggel egy esernyőt helyeztek a cockpit fölé.

A Szingapúri Nagydíj helyszínére pedig már az olaszok egy jóval kifinomultabb megoldással érkeztek: az autó légbeömlőjére egy hűtésre szolgáló eszközt helyeztek, mely funkcióját tekintve épp ugyanolyan, mint azok a megoldások, melyeket a rivális csapatok használnak. A különbség viszont, hogy a Ferrari úgy alakította ki az eszközt, hogy az pont eltakarja az autó tetején elhelyezett fedélzeti kamerát…

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!