Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Fotók: Így ünnepelte világkupa-győzelmét Michelisz Norbi

Hyundai celebrating MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, victory during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Malaysia, at Sepang from december 13 to 15 - Photo Florent Gooden / DPPI
Nagy utat kellett megtenni idáig, vasárnap azonban sporttörténelmet írt Magyarország legeredményesebb és legismertebb autóversenyzője, Michelisz Norbert.

A WTCR-ben szereplő magyar versenyző Malajziában megnyerte a túraautó-világkupát – a szezon utolsó versenyhétvégéjén két rajtelsőséget szerzett, és a háromból egy futamot meg is nyert. Végül az utolsó versenyen egy 5. hellyel biztosította be a bajnoki címet.

„Mindenekelőtt őszintén szeretnék gratulálni Estebannak [Guerrieri – a fő rivális], hiszen a második és a harmadik versenyen nyújtott teljesítménye hihetetlenül erős volt” – mondta Michelisz.

„Nagyon kemény küzdelem volt, padlóig nyomtuk. Volt néhány műszaki gondja, ahogy nekem is. Az utolsó verseny előtt még úgy tűnt, el sem tudok rajtolni. De végül az autó 90 százalékosan működött, így sikerült nekivágnom a futamnak. A vége pedig hihetetlen. Óriási megkönnyebbülés ez a hosszú szezon után.”

„Nem kezdtünk túl jól, de az év második felében odatettük magunkat. Pár éve már reménykedtem a bajnoki címben, most pedig végre összejött!”

Képgaléria Michelisz ünnepléséről:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!